Categorie | Internet

GGD direct via Twitter bereikbaar voor vragen

Sinds kort worden via Twitter twee GGD-initiatieven voor de jeugdgezondheidszorg landelijk ingezet. Het gaat om de Twitteraccounts @deschoolarts en @ggdjongeren. Jongeren en hun ouders in het hele land kunnen vanaf nu terecht bij deze Twitteraccounts.

Voorheen werd het Twitteraccount @deschoolarts lokaal gebruikt door de regio GGD Midden-Nederland en het Twitteraccount @ggdjongeren door de regio GGD Hart voor Brabant. Ook Twitteraars uit andere regio’s deden echter regelmatig een beroep op deze GGD-initiatieven.

Om die reden worden de Twitteraccounts vanaf nu landelijk ingezet. Jeugdartsen en -verpleegkundigen van GGD Amsterdam, GGD Midden-Nederland, De Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, GGD Hart voor Brabant en GGD West-Brabant beheren deze Twitteraccounts nu gezamenlijk.

Het account @deschoolarts richt zich voornamelijk op ouders met opvoedvragen en vragen van medische aard. Het account @ggdjongeren wordt ingezet voor jongeren, met interessante weetjes, testjes en andere informatie over gezondheid. Vragen over gezondheid zijn van harte welkom en worden beantwoord door gekwalificeerde jeugdartsen en -verpleegkundigen. De GGD is hiermee direct bereikbaar voor ouders en jongeren voor vragen over gezondheid.

Bron: GGD (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter