Categorie | eHealth

GGzE en Mondriaan ontvangen CZ Zorgprijs 2013

Ggz-instellingen ontwikkelen gezamenlijk applicatie ‘M’n Mattie’, een webbased applicatie voor jongeren met psychiatrische problemen van GGzE en Mondriaan Kinderen en Jeugdigen. Deze applicatie heeft op woensdag 25 september de CZ Zorgprijs 2013 ontvangen uit handen van Wilna Wind, directeur van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF).

De prijs is toegekend op basis van de verbetering van de kwaliteit van zorg en verwacht positief effect op de kosten van zorg. Deze eerste prijs bestaat uit een bedrag van € 25.000,-. GGzE centrum kinder- en jeugdpsychiatrie en Mondriaan Kinderen en Jeugdigen werken samen aan technologische vormen van behandeling, waardoor jongeren en hun ouders meer regie kunnen nemen in het behandelproces.

De ontwikkeling van de applicatie ‘M’n Mattie’ is een stap in dit ontwikkelproces. Buddy‘M’n Mattie’ is een applicatie die de jeugdige als een buddy begeleidt en met veel beeld- en filmmateriaal informeert over iedere stap in de behandeling. Hiermee willen de ontwikkelaars jongeren beter voorbereiden op de behandeling. Ook wordt een online hulpplan ontwikkeld waar jongeren in moeilijke situaties op terug kunnen vallen en dat altijd oproepbaar is. Het gebruik van de app op een smartphone of tablet sluit goed aan bij de belevingswereld van de jeugdigen.

Samenwerking
Mondriaan en GGzE werken intensief samen bij het ontwikkelen en implementeren van e-health-aanbod voor de jeugd-ggz, waaronder de app ‘M’n Mattie’ en andere mobiele toepassingen. Eind augustus hebben de ggz-instellingen een ‘langere-termijn-samenwerkingsovereenkomst’ getekend.Cliënten van GGzE en Mondriaan Kinderen en Jeugdigen, hulpverleners en ouders/verzorgers worden nauw betrokken in de ontwikkeling. ‘M’n Mattie’ wordt ontwikkeld in het E-lab van GGzE samen met de ICT-opleiding van Fontys Hogeschool Eindhoven en de opleiding Communicatie & Multimediadesign van Hogeschool Zuyd te Maastricht.

Zorgprijs
Om vernieuwing, kwaliteit en doelmatigheid in de zorg te stimuleren, reikt het CZ Fonds de CZ Zorgprijs uit. Sinds 2013 gebeurt dit jaarlijks; voorheen werd de prijs eens in de twee jaar uitgereikt.

Bron: Mondriaan (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter