Categorie | Zorginnovatie

Handylegs wint de iZovator Award 2013

Meycare heeft met het innovatieve idee Handylegs op 14 november de iZovator Award 2013 gewonnen. Gaston Crolla, manager regiostimulering van de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland, overhandigde de prijs aan Cynthia von Meijenfeldt, directrice van Meycare uit Bussum. Met de HandyLegs kan men zelfstandig zijn of haar steunkousen aan- en uittrekken. Zo heeft men geen hulp meer nodig van de thuiszorg en kan men zijn eigen tijd indelen.

Naast de eer ontving de winnaar de iZovator Award (een kunstwerk gemaakt door mensen met een visuele beperking), een financiële bijdrage om het winnende idee ten uitvoer te brengen, een jaar lang exposure via het netwerk van iZovator en advies van onder meer de Kamer van Koophandel.

Aanmoedigingsprijs
Medefinalist Sensistep won de aanmoedigingsprijs. Sensistep is een schoen met sensor om de werkelijke belasting tijdens het lopen te monitoren bij revalidatie van beenletsel. De prijs bestaat uit een kunstwerk dat tevens gemaakt is door iemand met een visuele beperking.

Het juryrapport
De jury van de iZovator Award bestond uit Gaston Crolla (manager regiostimulering van de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland), Dick Sietses (Health Innovations), René Hup (bestuurder van de Amaris Zorggroep), Huub Nijhuis (directievoorzitter van de Rabobank Hilversum Vecht en Plassen) en Jeroen Crasborn (Senior advisor zorgstrategie bij Achmea divisie Zorg & Gezondheid)

De jury besloot unaniem dat Handylegs de winnaar van de iZovator Award is. De jury is van mening dat het een groot voordeel is dat de patiënt meer eigen regie krijgt en daardoor minder afhankelijk wordt van de verzorgenden. Jeroen Crasborn benadrukt echter wel: ‘Besparing is goed, maar de kwaliteit van zorg is uiteraard het belangrijkst.’

Hans Hillen
Voorafgaand aan de uitreiking gaf Hans Hillen zijn visie over het belang van technologie in o.a. de gezondheidszorg. De toepassing van technologie, zoals bijvoorbeeld serious gaming, zal de komende jaren alleen maar toenemen en de behandeling van patiënten niet alleen efficiënter maar ook beter maken waarbij eigen regie en zelfredzaamheid centraal staan.

Hans Hillen is bestuursvoorzitter van iZovator en voormalig minister van Defensie in de periode 2010 – 2012.

Sponsoren
De iZovator Award wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Hilversum, Vecht en Plassen, De Kamer van Koophandel Gooi, Eem- en Flevoland, Health Innovations, Achmea en de participanten van iZovator.

Bron: Izovator (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter