Categorie | Infrastructuur

‘Help, hoe zorg ik dat ik elektronisch kan voorschrijven?’

Nictiz organiseert op 24 mei een seminar over elektronisch voorschrijven en hoe de inspectie hierop gaat handhaven.

‘Het is zeer risicovol om geneesmiddelen voor te schrijven zonder geautomatiseerd systeem dat direct interacties en mogelijke contra-indicaties signaleert’, aldus de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op  medischcontact.nl. De inspectie heeft aangekondigd per 1 januari 2012 te handhaven op elektronisch voorschrijven.

Er blijkt een verschil in de mate waarin artsen nu al in staat zijn om elektronisch voor te schrijven. Huisartsen bijvoorbeeld hebben de mogelijkheid om elektronisch voor te schrijven, terwijl artsen in ziekenhuizen, verpleeghuizen en GGZ-instellingen nog niet zo ver zijn.

Op 24 mei organiseert Nictiz een seminar over ‘Help, hoe zorg ik dat ik elektronisch kan voorschrijven?’. Met voorbeelden uit de praktijk van implementaties van Elektronisch Voorschrijf Systeem (EVS) in de eerste- en tweedelijn, hoeft u niet opnieuw het wiel uit te vinden. Ook komt de inspectie aan het woord over de wijze waarop IGZ gaat handhaven. De bijeenkomst wordt afgesloten met een discussie over elektronisch voorschrijven.

Voor wie is de bijeenkomst bedoeld?
Nictiz nodigt artsen, specialisten, ziekenhuisapothekers, staffunctionarissen en ICT-managers werkzaam in de tweedelijns zorg uit om kennis te vergaren en uit te wisselen over elektronisch voorschrijven en de handhaving  hierop.

Programma
We werken hard aan het programma. Zodra dit definitief is, wordt het op de Nictiz-website geplaatst.

Datum en locatie
Het spitsseminar vindt plaats op donderdag 24 mei van 17:00 tot 20:15 uur in het pand van Nictiz: Oude Middenweg 55 in Den Haag

Inschrijven
U kunt zich aanmelden via het online registratieformulier op www.nictiz.nl

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter