Categorie | Infrastructuur

Herziene norm NEN 7504, implementatie HL7-v2

De norm NEN 7504:2011 is gepubliceerd. Deze norm beschrijft de voor Nederland geldende implementatie van de HL7-standaard versie 2. Dit is een internationale standaard voor elektronische uitwisseling van medische, financiële en administratieve gegevens tussen zorginformatiesystemen.

De HL7-standaard versie 2.4 definieert de structuur van berichtformaten voor gegevensuitwisseling (tussen softwareapplicaties) in ziekenhuizen. Zo heeft de HL7-standaard tot doel om de informatieuitwisseling tussen ICT-systemen en -toepassingen in de zorgsector te bevorderen.

NEN 7504 is rechtstreeks afgeleid van de HL7-standaard. De norm heeft als doelstelling een eenduidige en consistente toepassing te bevorderen van de implementatie van de HL7-standaard versie 2.4. Zorginstellingen en ICT-leveranciers moeten hieraan voldoen bij de interne (en in beperkte mate ook externe) informatie-uitwisseling met behulp van HL7-berichten.

Nieuw in de norm
Sinds de ontwikkeling van de norm in 2004 zijn bij de HL7-standaard een aantal updates verschenen. In deze versie zijn alle updates tot en met versie 2.6 verwerkt. Ook is de norm gereviseerd met het oog op nationale ontwikkelingen als het nieuwe zorgstelsel en de ontwikkeling van de UZI-pas. In de norm zijn uitsluitend de voor de Nederlandse implementatie geldende eisen vermeld.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NEN Gezondheidszorg.

Bron: NEN

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter