Categorie | Actueel

Hogeschool Inholland organiseert eHealth themadag voor studenten Verpleegkunde

inholland-hogeschool

De Hogeschool Inholland biedt eerstejaars studenten van de opleiding Verpleegkunde zowel op 16 november als 14 december een eHealth themadag aan. De Alkmaarse en Amsterdamse studenten kunnen op deze themadag allerlei workshop met betrekking tot ehealth, innovaties in de zorg en nieuwe toepassingen volgen. Onderzoekster Margo van Kemenade is op beide dagen keynote spreker.

Dit meldt de Nationale Onderwijsgids. Margo van Kemenade is keynote spreker op beide dagen. Van Kemenade maakt onderdeel uit van een onderzoeksgroep van de Vrije Universiteit Amsterdam die onderzoek doet naar robotics in de zorg. Ook is Van Kemenade docent Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek bij Hogeschool Inholland Alkmaar. In haar keynote neemt Van Kemenade studenten mee in de wereld van zorgrobots en de impact die deze hebben op de zorgsector.

Demonstraties
Jaco Smit van Activecues geeft op de themadag een demonstratie van de Tovertafel. Lector Robotica Cock Heemskerk van Hogeschool Inholland gaat daarnaast in op de zorgrobot Rose. Wijkverpleegkundige Karin Commissaris vertelt hoe zij met behulp van een iPad tegenwoordig haar werk uitvoert en onderzoeker Nynke van der Voort, projectleider ‘Leefstijl en Fysieke Gezondheid’ van patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen, geeft een workshop eHealth in de GGZ.
Daarnaast kunnen studenten een excursie maken naar Het Slimste Huis in Alkmaar, waar zij kennis kunnen maken van de hedendaagse woonmogelijkheden. Domotica stat hierbij centraal.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter