Categorie | eHealth

Hogeschool Windesheim start met eHealth project

Hogeschool Windesheim in Zwolle is gestart met het project ‘Succesvol ondernemen met eHealth’. Doel van het project is het ontwikkelen van een aanpak om de meerwaarde van ict-innovaties in de zorg sneller en aantoonbaar te bewijzen.

Zonder bewijs is een eHealth-innovatie in de reguliere zorg moeilijk te implementeren. Het project is vooral gericht op de mkb-sector, omdat hier veel ict-innovaties op voor de zorgsector worden ontwikkeld.

Digitale dossiers, portalen, mobiele applicaties en zorg op afstand zijn voorbeelden van eHealth-innovaties. De verwachtingen van deze innovaties zijn hooggespannen: de kwaliteit van de zorg kan verbeterd worden, met minder arbeidskrachten en minder kosten.

Het is echter lastig om deze verwachte meerwaarde aan te tonen met de in de zorgsector gebruikelijke onderzoeksmethoden. Die methoden kosten veel tijd en veel geld, factoren waarover eHealth-mkb’ers vaak niet beschikken. Windesheim wil met het project een aanpak ontwikkelen die wel uitvoerbaar is voor eHealth-mkb’ers.

Bron: Hogeschool Windesheim

One Response to “Hogeschool Windesheim start met eHealth project”

  1. Sikko de Vries schreef:

    voor de zorg en mantelzorg hebben wij een eenvoudige computer en software ontwikkeld , en we zijn benieuwd naar specifieke wensen van de gebruiker , ook van wijkverpleegkundigen ,consulatie buresu , ziekenhuizen en doktoren om van hieruit een goed product te maken

Trackbacks/Pingbacks


Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter