Categorie | Software

Huawei en MainPort lanceren nieuw video conferencing

Na de röntgenfoto en de scan heeft in de medische wereld een derde revolutionaire techniek zijn intrede gedaan om in het menselijk lichaam te kijken: de 3D scan. Nieuwe software maakt het mogelijk om botten, organen, bloedvaten en spieren tot in de kleinste details zichtbaar te maken. Inmiddels dient een nieuwe innovatie zich aan. “Via de nieuwste video conferencing systemen – en dat is een heuse primeur – zijn deze 3D-beelden vanaf nu online beschikbaar voor medisch specialisten in de hele wereld”, aldus Cor Zelissen, CEO van MainPort in Echt.

In februari lanceert MainPort, in een coproductie met multinational Huawei en ontwikkelbedrijf PS Medtech, de zogeheten ‘3D video collaboration suite’. Dat gebeurt tijdens de ISE in de RAI in Amsterdam, dé vakbeurs voor de professionele AV- en elektronische systeemintegratie-industrie. Het product ‘3D video collaboration suite’, toegepast op Huawei-technologie, maakt multidisciplinair werken mogelijk tussen medisch specialisten, ongeacht het tijdstip en waar ook ter wereld. De privacy van de patiënt is honderd procent geborgd, benadrukt MainPort. “De patiëntgegevens verlaten nooit het ziekenhuis waar een patiënt in behandeling is.”

Twee bedrijven, één beursstand
Wereldspeler Huawei, dat in Nederland onder andere het 3G en 4G-netwerk van KPN en T-Mobile levert, deelt tijdens de ISE (RAI, 9-12 februari) haar beursstand met MainPort. Op stand 9-C116 wordt ‘3D video collaboration suite’ aan de Europese markt gepresenteerd. Datzelfde gebeurt in maart tijdens de CEBIT in Hannover, de grootste technologievakbeurs van Europa. Cor Zelissen (MainPort) “De verwachtingen omtrent ‘3D video collaboration suite’ zijn hooggespannen. Uit de medische sector krijgen we nu al veel positieve respons.”

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter