Categorie | Software

Huisartsen verwijzen digitaal naar het Sint Franciscus Gasthuis

Vanaf maandag 15 september 2014 kunnen huisartsen hun patiënten ook digitaal naar het Sint Franciscus Gasthuis verwijzen. In de ZorgDomein Verwijsapplicatie staat actuele informatie over onder andere het actuele zorgaanbod en wachttijden van het Sint Franciscus Gasthuis en andere zorginstellingen. Op basis van de klacht van de patiënt kiezen de huisarts en de patiënt samen voor het gewenste zorgaanbod bij de gewenste zorginstelling.

Sneller bij juiste specialist
Sint Franciscus Gasthuis ontvangt via ZorgDomein goed leesbare verwijzingen en krijgt exact te zien wat de verwijsreden is. Hierdoor kan het ziekenhuis patiënten sneller bij de juiste specialist of voor het juiste spreekuur of onderzoek inplannen. Daarnaast kunnen ook direct meerdere afspraken achter elkaar worden ingepland, dat scheelt patiënten veel tijd en ongemak. Ook zorgt dit er voor het gehele zorgtraject efficiënter verloopt. De specialist beschikt voorafgaand aan het consult over alle informatie die nodig is voor een kwalitatief goed consult.

Elektronisch Patiëntdossier
Patiënten kunnen nu niet alleen sneller en makkelijker door hun huisarts worden verwezen, ook levert het gebruik ervan completere verwijsinformatie op dat direct wordt geplaatst in het Elektronisch Patiëntendossier (EPD).

Rijnmond Ziekenhuizen
In de loop van 2014 en 2015 gaan alle ziekenhuizen van de Stichting Samenwerkende Rijnmond Ziekenhuizen gebruik maken van ZorgDomein.

Bron: Sint Francisus Ziekenhuis (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter