Categorie | EPD

HVO-Querido live met ECD van McKesson

McKesson Nederland heeft de implementatie van het elektronisch cliëntendossier (ECD) bij zorgorganisatie HVO-Querido succesvol uitgevoerd. Ruim 1200 eindgebruikers en de daarbij horende informatiestroom zijn geconverteerd van het systeem Clever naar McKesson’s xmCare ECD.

Na vooronderzoek besloot HVO-Querido een keuze te maken uit de geselecteerde pakketten volgens het aanbestedingstraject van GGZ NL. HVO-Querido koos voor het ECD van McKesson omdat dit systeem volgens de eisen van HVO-Querido het meest flexibel en gebruiksvriendelijk is.

Met het geïntegreerde xmCare ECD wordt het primair proces ondersteund. Daarbij gaat het zowel om de aspecten zorginventarisatie, het zorgplan, de rapportage en het plannen van de zorg, als uiteindelijk om de diverse vormen van financiële afhandeling. Uniek is het gebruik van zorgprogrammering en de inbedding daarvan in de organisatie en het ECD. Na deze implementatie van het xmCare ECD heeft iedere gebruiker van HVO-Querido een rolgebaseerde werkomgeving, waarmee in de toekomst vanaf iedere werkplek een volledig inzicht in de zorglogistiek en -verlening verkregen kan worden. Aan de realisatie hiervan wordt het komende half jaar gewerkt.

Met het samenstellen van een gezamenlijke projectgroep werd het ECD-project in 2012 gestart. De ontwikkeling van de zorgprogrammering bij HVO-Querido had veel invloed op het ECD-project. De inhoud van zorg is leidend geweest bij de inrichting van het zorgverlenersportaal. Na enige vertraging is de deadline nu behaald, een mijlpaal! Met de afronding van deze 1e fase van het project is de basis gelegd. Het project gaat een 2e fase in die tot eind van dit jaar loopt. De scope van de 2e fase is nog niet gedefinieerd, maar zal zich vooral focussen op optimalisatie van de registratie en het creëren van managementinformatie.

“Voor HVO-Querido is de livegang van het nieuwe ECD echt een mijlpaal. Ik ben er trots op dat we de inhoud van de zorg steeds als leidend inrichtingsprincipe hebben genomen. HVO-Querido werkt voor diverse doelgroepen en met uiteenlopende programma’s, het is dus echt mooi dat dit in één systeem is ondergebracht! Voor de medewerkers is het nu even omschakelen, maar ik heb hoge verwachtingen ten aanzien van de gebruiksvriendelijkheid en transparantie van gegevens. Er zijn zeker nog wat issues na de livegang, maar die gaan we in goede samenwerking oplossen”, aldus Louise Olij, hoofd stafbureau HVO-Querido.

Bart Ramler, projectmanager McKesson: “Na een lange aanloop, waarbij wij veel obstakels hebben kunnen oplossen, is het uiteindelijk gelukt om het xmCare ECD succesvol te implementeren, als volwaardig vervanger van Clever. Iedereen die hier aan heeft meegewerkt, mag trots zijn op het einderesultaat, chapeau!”

Bron: McKesson (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter