Categorie | Infrastructuur

Info Support helpt woningcorporaties Trivire en Stadgenoot bij optimaliseren IT-landschap

Info Support ondersteunt de optimalisatie van de IT-landschappen van twee woningcorporaties: Trivire in Dordrecht en Stadgenoot in Amsterdam. Het doel van de optimalisatie is het IT-landschap te versimpelen en informatiesystemen aan elkaar te koppelen. Bedrijfsprocessen kunnen zo efficiënter verlopen.

De Proof of Concept voor woningcorporatie Trivire omvat een periode van zes weken en heeft als doel het verhuurmutatieproces te optimaliseren. In deze periode worden de systemen Vabi, SG, ‘Operational Data Store’ en ‘VMP App’ via een Corporatie Service Bus (CSB) van Info Support aan elkaar gekoppeld. Mutatieopzichters kunnen met de speciale ‘VMP App’ op hun tablet gegevens invoeren, wijzigen en tonen. Aan het einde van de Proof of Concept-periode wordt het project geëvalueerd. De resultaten vormen de basis van het advies voor de verdere uitrol. De gegevensuitwisseling zal herbruikbaar zijn in een vernieuwd intranet en een vernieuwde website.

Voor woningcorporatie Stadgenoot gaat Info Support aan de slag met een architectuurstudie. Dit project vormt de eerste stap in een compleet optimalisatietraject en deze fase wordt naar verwachting in september 2012 afgerond. Met de complete optimalisatie wil Stadgenoot het IT-landschap flexibel en kostenefficiënt inrichten, zodat het alle bedrijfsprocessen en -bewegingen in de toekomst goed ondersteunt. Ook de naadloze koppeling van gegevens en digitalisering van bijvoorbeeld huurdersdiensten (mijnstadgenoot.nl) vormen belangrijke doelstellingen. Info Support brengt in de eerste fase de complete, huidige IT-architectuur in kaart conform de CORA-standaard. Hieruit resulteren adviezen voor de vervolgstappen waarmee de vernieuwde IT-architectuur in de komende jaren concrete invulling krijgt.

“Binnen woningcorporaties is het noodzakelijk dat men kan vertrouwen op de juiste informatie. Zo is bijvoorbeeld een zo soepel mogelijk verloop van mutatieprocessen essentieel. Op deze manier kunnen woningen aansluitend verhuurd worden en worden lange doorlooptijden en onnodige leegstand voorkomen”, zegt Pascal Greuter, Business Unit Manager bij Info Support. “Een goede en probleemloze koppeling van gegevens zorgt dat een woningcorporatie kan werken als een geoliede machine. Bovendien wordt er bespaard op kosten en ontstaat er ruimte voor innovatie.”

Bron: Info Support (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter