Categorie | mHealth

Jeroen Bosch Ziekenhuis breidt JBZ Zorgapp uit

JBZ

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis meldt de JBZ Zorgapp te hebben uitgebreid met een nieuwe behandeling: de chirurgische kaakcorrectie. Het is de eerste behandeling van het specialisme Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) in de app.

Met een chirurgische kaakcorrectie kan een afwijking in de stand van de kaken worden gecorrigeerd. De app geeft patiënten informatie over wat zij kunnen verwachten van deze operatie. Daarnaast helpt de app patiënten zowel voor als na de operatie de juiste instructies te volgen.

Tijdlijn
In de app is een tijdlijn te vinden waarop de verschillende stappen van de operatie worden weergegeven. Patiënten kunnen met behulp van push notificaties op de hoogte worden gesteld van belangrijke momenten. Zo krijgen patiënten bijvoorbeeld één dag voor de kaakcorrectie een bericht waarin zij eraan worden herinnert nuchter te zijn voor de operatie. Tijdens de ontwikkeling van de app bleken veel patiënten na de operatie behoefte te hebben aan extra voedingsadviezen. Een diëtist geeft in de app daarom hierover advies.

De JBZ Zorgapp is gratis te gebruiken en beschikbaar voor zowel iOS (iPhone en iPad) als Android.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter