Categorie | Medische Technologie

KNO-artsen MCL organiseren eerste video-endoscopiesymposium

Op 13 april organiseerden de keel- neus- oorartsen (KNO-artsen) van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) het eerste video-endoscopiesymposium voor KNO-artsen in Nederland. De KNO-artsen van het MCL waren in 2007 de eerste KNO-artsen in Nederland die met video-endoscopie begonnen. Zij hebben daar de afgelopen jaren veel kennis over opgedaan. Met dit symposium willen zij hun kennis over de video-endoscopie overdragen aan collega’s. Het MCL is een van de drie wereldwijde testcentra van een leverancier van deze scopieapparatuur.

Diagnostiek verbetert door video-endoscopie
Voordeel van de video-endoscopie binnen de KNO is dat deze methode betere beelden en dus betere diagnostiek oplevert dan de standaardmethode die nog in veel ziekenhuizen wordt toegepast. Dr. Herbert van den Berge, KNO-arts in het MCL: ‘De beelden zijn helder, scherp en eenvoudig op te slaan. Zo kunnen wij de beelden gemakkelijk opslaan en bespreken met collega’s. Multidisciplinair samenwerken wordt daardoor gemakkelijker. Als arts heb ik ook meer contact met de patiënt tijdens het onderzoek. De patiënt kan gemakkelijk meekijken op het scherm. Ik kan hen beter uitleg geven. Zo hebben patiënten een beter beeld wat er met hun keel, neus of oor aan de hand is.’

De techniek moet standaard worden
De KNO-artsen van het MCL vinden het belangrijk dat zij de kennis die zij in het MCL opdoen met video-endoscopie kunnen overdragen aan collega’s. ‘De kwaliteit van de diagnostiek verbetert met deze techniek. Dat verbetert de zorg voor patiënten. Daarom is het belangrijk dat meer KNO-artsen in Nederland deze techniek gaan gebruiken. Het is nog duur om de apparatuur aan te schaffen. Toch moet het uiteindelijk de standaard worden’, aldus dr. Herbert van den Berge.

Bron: MCL (website)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter