Categorie | EPD

Lievensberg start met invoering van papierloze dossiers

Vandaag wordt op verpleegafdeling Algemene Chirurgie van het Lievensberg ziekenhuis, het startschot gegeven voor het digitaal dossier. Op die dag wordt het digitale basisdossier en vervolgens het verpleegkundig dossier in het Lievensberg ziekenhuis in gebruik genomen.

Het basisdossier bevat medische gegevens die elke specialist nodig heeft voor het verlenen van medische zorg aan de patiënten van Lievensberg. Het Verpleegkundig dossier is bedoeld voor de medische gegevens die nodig zijn voor het verlenen van verpleegkundige zorg aan patiënten van Lievensberg. Hiermee beschikt elke zorgverlener op alle plaatsen en tijden over de meest recente patiëntgegevens. Dat werkt wel zo prettig en veilig en is voor de patiënten aangenaam en vertrouwd.

Het Lievensberg ziekenhuis werkt al geruime tijd aan de voorbereidingen van papierloze dossiers. Alle medische en behandelinformatie van de patiënt is in Lievensberg binnenkort bij alle relevante en geautoriseerde zorgverleners altijd en up-to-date beschikbaar. Alle belangrijke zorginformatie van de patiënt is daardoor overal in te zien. De patiënt hoeft de algemene vragen slechts eenmaal te beantwoorden. Daarbij wordt steeds de privacy van de patiënten zoveel mogelijk gewaarborgd. In de komende maanden volgen alle andere afdelingen, totdat elke specialist en elke verpleegkundige met digitale dossiers werkt.

Bron: Lievensberg ziekehuis (website)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter