Categorie | EPD

Magentazorg kiest Unit4 Cura ECD

Magentazorg gaat over op het elektronische cliëntendossier (ECD) van Unit4. Hiermee is de Noord-Hollandse ouderenzorgorganisatie in staat om cliëntdossiers centraal op te slaan terwijl medewerkers de gegevens bij voorkeur éénmalig en direct verwerken op de plaats waar zij de zorg daadwerkelijk verlenen.

“Het ECD ondersteunt ons niet alleen in het samenvoegen, ordenen en delen van grote hoeveelheid informatie in verschillende dossiers, het helpt onze medewerkers ook echt om betere zorg te leveren omdat informatie centraal beschikbaar en actueel is”, aldus Nicole de Reuver, projectleider bij Magentazorg. “Het ECD gaat ons helpen om efficiënter en doelgerichter te werken en deze tijdswinst komt weer ten goede aan de tijd voor de cliënten.”

Magentazorg heeft 14 woonzorglocaties in Noord-Kennemerland en is de moederorganisatie voor Actiezorg en Behandelzorg. Actiezorg levert thuiszorg, hulp bij het huishouden, dagbesteding en ambulante begeleiding. Behandelzorg richt zich op behandeling voor kwetsbare ouderen in zowel de woonzorglocaties als bij cliënten thuis. Bij Magentazorg werken 1.950 mensen voor 2.700 cliënten.

De organisatie ontstond door de jaren heen door een aantal fusies. Op verschillende locaties werd dan ook verschillend gewerkt. Daarom had Magentazorg behoefte aan een oplossing die gezamenlijk werken mogelijk maakt, die een meerwaarde heeft voor cliënten en die bovendien klaar is voor toekomstige veranderingen in de wet- en regelgeving.

Na een gedegen en uitvoerig selectietraject is gekozen voor Unit4 Cura ECD. Met een brede groep vanuit de gehele organisatie zijn verschillende leveranciers en pakketten nader bekeken en beoordeeld. “Het pakket van Unit4 bleek het beste aan te sluiten bij de eisen en wensen die Magentazorg stelt aan een ECD, aldus Nicole de Reuver.

Frank van der Maarel, adviseur Gezondheidszorg bij Unit4: “Zorgorganisaties zijn in transitie naar een nieuwe organisatievorm waarin de cliënt centraal staat en waar vanuit de zorgverlening is georganiseerd. We zijn trots dat Magentazorg ons ECD en onze organisatie heeft gekozen om deze transitie te ondersteunen.”

Als eerste gaat Magentazorg aan de slag met de invoering van het administratieve gedeelte. Tegelijkertijd start de voorbereiding voor het invoeren van het zorg- en behandeldossier in de intramurale zorg. Naar verwachting is Unit4 Cura eind 2016 volledig in gebruik voor de intramurale zorg. De invoering van het ECD voor de extramurale zorg volgt later, in 2017.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter