Categorie | Informatiebeveiliging

MCL innoveert digitale archief

Lexmark Healthcare Content Management is het nieuwe klinische archiefsysteem van het MCL. Binnen Lexmark HCM worden alle medische beelden (röntgen, MRI, etc.) en patiënt gerelateerde informatie opgeslagen. Zorgverleners krijgen deze patiëntinformatie direct inzichtelijk in Epic, het nieuwe Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van het MCL. Het MCL heeft Lexmark HCM aangeschaft zodat alle zorgverleners in het MCL op efficiënte wijze kunnen beschikken over alle informatie die zij nodig hebben om de beste zorg te leveren aan de patiënt. Het MCL werkt vanaf april 2016 met Epic in combinatie met Lexmark HCM.

Privacy staat voorop

Lexmark HCM zorgt binnen Epic voor een vergaande integratie van patiëntinformatie zoals beelden en documentatie uit andere toepassingen. Zorgverleners van het MCL kunnen efficiënt en veilig patiëntinformatie en medische beelden uitwisselen. Op termijn is koppeling met andere ziekenhuizen mogelijk. Beelden en patiëntinformatie uit andere ziekenhuizen kunnen dan direct inzichtelijk worden voor de arts. Hierbij staat veiligheid van gegevens en privacy van patiënten voorop. Lexmark HCM voldoet dan ook ruimschoots aan alle eisen op het gebied van informatieveiligheid. Leverancier van het nieuwe Lexmark HCM is ICT-dienstverlener i³ groep uit Vianen.

Borging patiëntgegevens gegarandeerd

Het archiefsysteem is binnen het MCL een logische aanvulling op Epic, het nieuwe ZIS/EPD van het MCL vanaf april 2016. Lexmark HCM ondersteunt in de integratie van aanvullende informatie uit andere toepassingen buiten Epic, om vanaf april 2016 optimaal met Epic te kunnen werken. Het platform werkt tot die tijd als database. Hiermee is borging van patiëntgegevens ook verzekerd tot de volledige integratie met EPD Epic.

Het MCL is het eerste ziekenhuis in Nederland dat met Lexmark HCM werkt. Het MCL heeft de ambitie om tot de top van de topklinische opleidingsziekenhuizen te behoren. Optimaal gebruik van Epic is hierbij een van de middelen. Lexmark HCM draagt hieraan bij. Het systeem stelt het MCL ook in staat om het aantal papieren dossiers terug te brengen en een belangrijke stap te zetten richting volledig digitaal werken (EMRA / HIMSS stage 7). Optimale digitale dossiervoering helpt fouten te voorkomen en is efficiënt voor zowel zorgverlener als patiënt.

MCL en Lexmark HCM-leverancier i³ groep kiezen door dit nieuwe platform voor een hernieuwing van de al langer geldende vertrouwensband tussen de twee organisaties.

Rob Vissers, Managing Director i³ groep: “Medisch Centrum Leeuwarden is al geruime tijd een zeer gewaardeerde klant van i³ groep en door ons altijd als vooruitstrevend geacht op het gebied van technologie en informatie. De keuze voor Lexmark biedt MCL een toekomstvast platform met voldoende groeimogelijkheden om de veranderende en groeiende zorgvraag in het noorden van het land te kunnen beantwoorden.”

 

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter