Categorie | EPD

Middin en VCD Healthcare tekenen overeenkomst voor levering en implementatie ECD Vinova

Onlangs tekenden Middin en VCD Healthcare het contract voor de levering en implementatie van deze integrale oplossing voor de care sector.

Jouke Langhout, productmanager Vinova, vertelt: “We hadden al een voorlopige overeenkomst gesloten en VCD heeft voor Middin reeds de projectdocumentatie opgesteld en een testomgeving beschikbaar gesteld. En nu gaan we daadwerkelijk starten met het project. We zijn er klaar voor en hebben er zin in.” Hans Waardenburg, voorzitter van de raad van bestuur van Middin vult aan: “We hebben een lang selectietraject doorlopen en we hebben uiteindelijk gekozen voor Vinova. Nu willen we ook echt aan de slag zodat we straks werken met een geïntegreerd systeem.”

Vinova is een moderne oplossing en dat blijkt ook uit het feit dat Vinova een platform biedt waarmee sociale media in het zorgproces wordt geïntegreerd. Als zorginstelling kan daarmee extra dienstverlening worden geboden zoals virtuele begeleiding of communities voor groepen cliënten. Vinova is een internetapplicatie die overal en altijd op een veilige manier beschikbaar is.

Hans Waardenburg vertelt: “De invoering van het ECD is van essentieel belang voor de bedrijfsvoering van Middin. Wij verwachten dat de invoering van een ECD tot een verbetering van de efficiëntie en de kwaliteit van het zorgproces kan leiden. We weten dat VCD zich reeds heeft bewezen in de zorgmarkt en verwachten veel van de samenwerking en van Vinova.”

Bert Wijnholds, als manager binnen VCD Healthcare verantwoordelijk voor Vinova: “VCD heeft inderdaad veel ervaring in de Nederlandse zorgmarkt, want ruim 80% van de ziekenhuizen, meer dan 250 zorginstellingen en meer dan 800 vrijgevestigden zijn reeds klant. Met Vinova wordt een innovatief ECD gerealiseerd waarbij onder andere mobiele apparaten zoals smartphones en tablets worden meegenomen én waarbij cliënten transparant inzage hebben in hun dossier door de cliënten een eigen portaal te geven.”

Het project bij Middin is reeds gestart. De samenwerking verloopt soepel en er is een uitstekende klik. Vanaf eind april zal een eerste uitrol  beginnen met het gebruik van Vinova binnen de Zorg. In de loop van de jaren 2013 en 2014 zal het ECD verder geïmplementeerd worden bij de overige 190 locaties.

Bron: VCD Healthcare (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter