Categorie | Software

Mijnmedicijncoach wint KNMP Zorginnovatieprijs

Het online medicatiebegeleidingsprogramma ‘Mijnmedicijncoach’ van het bedrijf 2Comply won op 12 maart 2013 de KNMP Zorginnovatieprijs. Mijnmedicijncoach helpt apotheker en patiënt bij het chronisch gebruik van medicijnen.

Mijnmedicijncoach voorziet de gebruiker onder andere in medicatieoverzichten, informatie op Apotheek.nl, folders van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) of patiëntenverenigingen en stimuleert de patiënt zo zelf na te denken over het medicijngebruik. Mijnmedicijncoach van 2Comply vergroot de kennis van de patiënt over zijn aandoening en zijn medicijnen. Hierdoor gaat de patiënt zijn medicijnen beter gebruiken. Het programma geeft de apotheker ook meer inzicht in het medicijngebruik van zijn patiënten. Dit leidt tot een beter contact met de patiënt.

Gezondheidswinst
Mijnmedicijncoach levert de samenleving aantoonbare gezondheidswinst op. Bij inzet van Mijnmedicijncoach neemt de therapietrouw gemiddeld met 35% toe. Ook voorkomt dit online medicatiebegeleidingsprogramma onnodige ziekenhuisopnames en extra doktersbezoek. Ongeveer 600 apothekers gebruiken dit programma bij hun zorgverlening. Circa 80.000 patiënten gebruiken het als ondersteuning voor hun zelfmanagement en als communicatiemiddel met hun apotheker.

Jury oordeel
In 2005 heeft apotheker Sjoerd Komen samen met collega’s Paul de Wit (arts) en Jan Veldhuizen (huisarts) het bedrijf 2Comply opgericht met als doel om in de eerstelijns zorg chronische medicatiegebruikers te ondersteunen in het gebruik van hun medicatie. De oplossing moest een grootschalige toepassing genieten, maar op individuele gebruikers zijn afgestemd. Vanuit die visie is Mijnmedicijncoach ontwikkeld als ondersteuning voor apothekers richting hun patiënten.

De jury van de KNMP Zorginnovatieprijs is onder de indruk van de wijze waarop 2Comply dit systeem heeft ingevoerd in apotheken. “Dit initiatief is zo goed geïmplementeerd, dat het haast niet meer als innovatief voelt, terwijl dat het wel degelijk is.”

Bron: KNMP

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter