Categorie | eHealth

Minddistrict en Stichting mirro starten samenwerking

Acht zelfhulpmodules van Stichting mirro komen in maart beschikbaar via het ehealthplatform van Minddistrict. Dit is de eerste stap in een samenwerking tussen beide partijen. Door de krachten te bundelen, kan een grotere groep cliënten passende ondersteuning krijgen bij psychische klachten.

Minddistrict levert een geïntegreerd ehealthplatform aan onder meer huisartsen, POH’s-GGZ en GGZ-professionals. Mirro biedt volledig onbegeleide, laagdrempelige en actiegerichte zelfhulpwebsites voor mensen met psychische klachten. Door de samenwerking kunnen zorgprofessionals de mirro-modules binnenkort ook mét begeleiding aanbieden, via het Minddistrict-platform.

De mogelijkheid om ook begeleiding aan te bieden was een belangrijke wens van Stichting mirro en bezoekers van de zelfhulpwebsites. Voor Minddistrict betekent de samenwerking dat de modules van mirro worden toegevoegd aan de catalogus. Dit past precies in het streven om een ruim aanbod van kwalitatief hoogwaardige modules te leveren.

Minddistrict zal eerst acht mirro-modules via haar platform ontsluiten: Relatieproblemen, Echtscheiding, Alcohol en ouderen, Gamen, Overgangsklachten, Rouwverwerking, Werkende moeders en Burnout. Begin maart zijn de eerste modules beschikbaar. In tweede instantie worden ook de overige modules en de Beslisondersteuner mentale zorg van Stichting mirro geïntegreerd in het Minddistrict-platform. De mirro-modules zullen worden aangeboden als optionele modules in aanvulling op de basiscatalogus van het Minddistrict-platform, te raadplegen via http://www.minddistrict.com/professional/nl/modules/. De modules blijven ook (kosteloos) beschikbaar in de onbegeleide vorm via www.mirro.nl/onlinezelfhulp.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter