Categorie | eHealth

MobileTrack en Erasmusbrug helpen dementerenden

MobileTrack en Erasmusbrug Zorglijn helpen dwaalcliënten en hun familieleden / zorgverleners om kwaliteit van leven te verhogen met de Zorgriem. De Zorgriem is een klein draadloos GPS-apparaatje die een persoon bij zich draagt. Het wordt veel ingezet voor het traceren, lokaliseren en terugvinden van personen. In het bijzonder voor dwaalcliënten met Alzheimer en andere vormen van dementie. Het is een bekend hulpmiddel om veiligheid en kwaliteit van leven voor een dwaalcliënt te verhogen. Daarnaast geeft het een stuk verlichting en biedt het zekerheid voor zorginstellingen en familieleden.

Erasmusbrug Zorglijn biedt ondersteuning bij een alarmering of positiebepaling waardoor doorlooptijd van hulpopvolging bekort wordt in geval van calamiteiten. Daarnaast is een aansluiting op de zorgcentrale van Erasmusbrug de oplossing om niet afhankelijk te zijn van een computer, laptop of tablet. Met behulp van de zorgcentrale kan gevolgd worden waar iemand zich bevindt, welke route hij heeft afgelegd en kan er zelfs een waarschuwing gegeven worden als iemand een bepaald gebied verlaat. De zorgcentrale van Erasmusbrug is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Doordat de medewerkers van de zorgcentrale ervaring hebben met de zorg, kunnen zij zich beter inleven in de hulpvragen. Daarnaast kunnen zij door hun professionaliteit de hulpvragen goed verhelderen om passende vervolgacties uit te voeren.

De Zorgriem is uitgevoerd in twee verschillende uitvoeringen, Zorgriem Compact en Zorgriem Alarmknop. De Zorgriem Compact is een gebruiksvriendelijk apparaat, klein van formaat en enkel bedoeld voor locatiebepaling. De Zorgriem Alarmknop is extra uitgevoerd met een duidelijke en eenvoudige alarmknop. Naast het traceren van personen of objecten is het met de Zorgriem Alarmknop ook mogelijk een alarm te maken en een spreekluister verbinding met de zorgcentrale van Erasmusbrug tot stand te brengen.

Maarten den Heijer, Manager bij Erasmusbrug Zorglijn, over de samenwerking: “De kracht van onze zorgcentrale komt met de Zorgriem volledig tot haar recht. Passende ondersteuning bieden wanneer dit nodig is, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Wij zijn dan ook verheugd over de samenwerking met MobileTrack omdat ondersteuning van de zorgcentrale van toegevoegde waarde is voor zowel de Zorgriem gebruikers als voor zorginstellingen en mantelzorgers.”

Mike Liu, Managing Director bij MobileTrack: “Met de professionele Erasmusbrug Zorglijn dienstverlening op het gebied van zorgalarmering, ondersteuning en 24 x7 bereikbaarheid wordt de Zorgriem dienstenketen verder ingevuld en klant en hun naaste omgeving nog beter bediend”

Bron: MobileTrack

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter