Categorie | Hardware

NEC Display Solutions breidt medische portfolio uit met lancering MDview232

NEC Display Solutions Europe kondigt een nieuw DICOM-kalibreerbaar, grootformaat LCD-scherm aan. Dit display behoort tot de MDview-serie die ideaal voor is het controleren van beelden door opgeleide artsen en Picture Archiving and Communications System (PACS)-verwijzing in een ziekenhuis.

Het NEC MDview232-display is geschikt voor gebruik bij Radiology Information-systemen (RIS) of Hospital Information-systemen (HIS). Het is ontworpen om artsen en andere professionals in de gezondheidszorg te ondersteunen door te voldoen aan speciale kwaliteitseisen voor reproductie van beelden van Computed Tomography, Magnetic Resonance Imaging, Nucleaire Geneeskunde / PET en Cardiologie en PACS-verwijzing.

De MDview232 wordt geleverd met fabrieksinstellingen die voldoen aan de DICOM-standaard. Dit is cruciaal voor klinische controle-displays en zorgt ervoor dat het display klaar is voor direct gebruik. Digitale uniformiteitscontrole in combinatie met de nieuwste LED-achtergrondverlichting en de verouderingscorrectie, zorgt voor dode pixel-controle met een consistente beeldkwaliteit.

Met IPS TFT-paneltechnologie, voor een kijkhoek van 178 graden horizontaal en verticaal en een resolutie van 1920 x 1080 met een contrastratio van 1000:1, zorgt het scherm voor uitstekende beelden. De 14-bits Lookup Table (LUT) met 16-bit processing zorgt voor een perfecte beeldcontrole. Tegelijkertijd zorgt de GammaCompMD QA client-software, die wordt meegeleverd met het display, voor eenvoudige kalibratie en onderhoud.

De beeld-voor-beeld-functie stelt gebruikers in staat om gelijktijdig twee beelden te bekijken vanuit verschillende gegevensbronnen. Dit is een ruimtebesparend alternatief voor dual-screen-oplossingen. Gecombineerd met de aansluitmogelijkheden, door middel van de DisplayPort-aansluiting, HDMI, DVI-D en VGA-connectors en de programmeerbare USB-hub (3 omlaag / 2 up), geeft dit gevorderde gebruikers alle flexibiliteit en de beeldkwaliteit die nodig is om de hoogste persoonlijke productiviteit te garanderen.

“De MDview232 is een perfect out-of-the-box medisch controle-display met DICOM-preset, waardoor het een naadloze uitbreiding is op ieder NEC-oplossingsportfolio voor ziekenhuizen”, zegt Christopher Parker, Product Line Manager Professional Displays bij NEC Display Solutions Europe. “De displays zijn ontworpen met een betrouwbare kwaliteit, flexibiliteit en betaalbaarheid in het achterhoofd en bevatten unieke ingebouwde firmware-functies. Daarnaast zorgen features als de dual-input en ergonomische karakteristieken ervoor dat het display kan worden aangepast aan de individuele eisen van iedere gebruiker.”

Beschikbaarheid en garantie
De NEC MDview323 is nu verkrijgbaar via gecertificeerde medische resellers. Elke unit bestaat uit het display, stroomkabel, handige naslaggids, GammaCompMD QA-software op DVD, DVI-D-DVI-D-kabel, VGA-VGA-kabel en DisplayPort-kabel. NEC Display Solutions Europe biedt een driejarig pan-Europese servicegarantie, inclusief de backlight.

Bron: NEC (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter