Categorie | Internet

Nieuwe website stelselwijziging jeugd van start

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) heeft op 28 september 2012 de nieuwe website www.voordejeugd.nl gelanceerd. De site is onmisbaar voor iedereen die zich bezighoudt met de jeugdzorg en dus te maken krijgt met de stelselwijziging jeugd.

Gemeenten worden vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor alle ondersteuning, hulp en zorg voor jeugd en ouders, zowel bestuurlijk als financieel. Gemeenten zijn hierdoor beter in staat om maatwerk te bieden, afgestemd op de lokale situatie en uitgaand van de mogelijkheden en de behoeften van de individuele jongeren en hun ouders. De wet hiervoor is nu in consultatie.

Alle informatie en inspiratie
Voor iedereen die vanuit gemeenten, provincies, zorginstellingen en andere organisaties werkt aan dit nieuwe stelsel is www.voordejeugd.nl de komende jaren de centrale plek voor alle benodigde informatie en inspiratie die zij nodig hebben. Het laatste nieuws, de stand van zaken rond wetgeving en beleid, praktijkvoorbeelden uit het hele land, feiten en cijfers, een helpdesk, op www.voordejeugd.nl is het allemaal te vinden.

De nieuwe website is ontwikkeld in opdracht van staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS), staatssecretaris Fred Teeven (VenJ) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Bron: MinVWS (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter