Categorie | Domotica

Niko Projects introduceert bloom Fusion release 4

Niko Projects kondigt vandaag de algemene beschikbaarheid aan van een nieuwe release van haar bloom oplossing voor zorginstellingen: bloom Fusion release 4. Ontwikkeld in samenwerking met professionals werkzaam in zorginstellingen bundelt bloom Fusion domotica, verpleegoproep, passieve alarmering en zorgregistratie tot één krachtig geheel. De nieuwe release van bloom Fusion kenmerkt zich door nieuwe functionaliteiten die de efficiëntie van zorginstellingen verder verbeteren: gepersonaliseerde bewonersprofielen, prikbordfunctionaliteiten, verbeterde rapportages, dynamische vloerplannen en geoptimaliseerd bewonersbeheer.

Alle functionaliteiten in de nieuwe release zijn ook beschikbaar binnen het modulaire prijsmodel van bloom. Zorginstellingen betalen een eenmalige lage prijs voor de gehele bloom installatie, waarbij alle gewenste extra functionaliteiten op afstand worden ingeschakeld wanneer hiertoe behoefte ontstaat bij de zorginstelling. Voor deze extra functionaliteiten betaalt de zorginstelling een periodieke service fee. Dit biedt een lage initiële investering, maar het systeem is wel klaar voor extra behoeften in de toekomst en de veranderende zorgvraag.

Gepersonaliseerde bewonersprofielen
Met gepersonaliseerde bewonersprofielen is het mogelijk om woonautomatisering en passieve alarmering in kamers van bewoners, gangen en kantoren te personaliseren voor bewoners en medewerkers. Scenario’s kunnen elk moment worden ingesteld al naar gelang de behoefte van de bewoner.

Prikbord
Via het prikbord kan de zorginstelling snel en eenvoudig korte berichten op de bloom Stations zichtbaar maken. De bloom Stations zijn beschikbaar in elke bewonerskamer, in de gangen en centrale ruimtes. Deze berichten kunnen op individuele wijze worden gedistribueerd, naar een specifieke groep of naar alle bewoners en/of medewerkers. Het prikbord is een efficiënt communicatiemiddel, waarbij belanghebbenden binnen het zorgproces praktische mededelingen kunnen ontvangen.

Verbeterde rapportages
Met slechts twee muisklikken kan een rapport worden aangemaakt waarmee het aantal verpleegoproepen en de reactietijd van beantwoording inzichtelijk wordt gemaakt. De rapportages zijn op verschillende niveaus te analyseren, bijvoorbeeld op basis van een bewonerskamer (hoeveel oproepen zijn er geweest vanuit een bepaalde kamer), op basis van oproepreden of op basis van welke medewerker op welke oproepen heeft gereageerd.

Dynamisch vloerplan
Op een plattegrond van een gebouw is direct inzichtelijk welke oproepen er nog beantwoord moeten worden en op welke afdeling deze kamer zich bevindt. Door de integratie met de domoticatechnologie is op deze plattegrond ook te zien waar lichten zijn blijven branden, waar TV’s aanstaan of waar een deur is blijven openstaan. Ook maakt het dynamische vloerplan het mogelijk om collega’s te lokaliseren.

Geoptimaliseerd bewonersbeheer
Het menu voor bewonersbeheer is in bloom Fusion release 4 uitgebreid. Bewoners kunnen eenvoudiger worden toegewezen aan een kamer en informatie over deze bewoner wordt gekoppeld aan de menu structuur van bloom Fusion. zodat belangrijke bewonersinformatie direct ingezien kan worden op het bloom Station op zijn of haar kamer.

Niko Projects heeft deze nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd naar aanleiding van gesprekken met zorginstellingen die de bloom toepassing al gebruiken. De nieuwe release is vanaf heden leverbaar via Niko Projects en haar partners.

Bron: Niko Projects (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter