Categorie | Software

Norma biedt nu ook medicatiebewaking

MI Consultancy en Pharmaps gaan een samenwerking aan om medicatiebewaking mogelijk te maken in het Norma EPD. Medicatiebewaking Plus (MBPlus), het medicatiebewakingssysteem van Pharmaps, is daarom volledig geïntegreerd in Norma.

Medicatiebewaking is een belangrijke factor bij het aanbieden van een optimale zorgkwaliteit voor ziekenhuizen. Norma Medicatiebewaking is volgens Paul Edridge, directeur van MI Consultancy, een waardevolle, nieuwe functionaliteit in het softwaresysteem. ‘Door het plaatsen van relevante medicatiealarmen op de werklijst van de voorschrijver, wordt het raadplegen en afhandelen van de details van de medicatiealarmen eenvoudig. Medicatienotificaties worden in het EPD weergegeven. Dit voorkomt potentiële medicatiefouten in het zorgproces. De Medicatieveiligheid wordt verbeterd, er wordt tijd bespaard en de effectiviteit wordt verhoogd’.

Door het toepassen van ‘Clinical rules’ is het mogelijk de medicatiebewaking effectiever uit te voeren. Clinical rules (INR, Harm Wrestling, nierfunctie, etc) gaan een stap verder dan de huidige generatie geautomatiseerde medicatiebewaking. Het EPD stuurt gegevens naar MBPlus, waardoor de uitkomsten van de Clinical rules verbeteren. Het proces verbetert door de integratie van systemen en relevante bewakingsignalen. De apothekers en behandelaren krijgen alleen belangrijke signalen, gebaseerd op de meest recente meetwaarden van de patiënt.

Bron: MI Consultancy BV (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter