Categorie | eHealth

Onafhankelijke alarmcentrale voor zorg op afstand

Ouderen, gehandicapten en psychiatrisch patiënten geven er steeds vaker de voorkeur aan om thuis te blijven wonen. Zorginstellingen hebben moeite om aan deze groeiende zorgvraag te voldoen. Daarom introduceert dienstverlener Facilicom uit Schiedam De Zorgcentrale.nl. De centrale wordt bemand door gediplomeerde verpleegkundigen en biedt 24 uur per dag zorg.

De ZorgCentrale is een alarmcentrale die zorginstellingen ondersteunt bij het bieden van zorg op afstand, met een persoonsalarmeringssysteem en het toezien bij medicijngebruik op afstand met behulp van camera’s.

De individuele zorgvraag van thuiswonende cliënten vereist professionele bedrijfsoplossingen. Zorginstellingen neigen steeds vaker naar uitbesteding van een aantal competenties. De alarmcentrale biedt daarom niet alleen de dienst op afstand aan, maar verzorgt ook de technische installatie en bijvoorbeeld ontsluitingsoplossingen.

“We denken graag met de zorginstellingen mee om innovatieve toepassingen op gebieden als domotica, telemedicine en beeldcommunicatie naar een integraal zorgproduct te vertalen. Inmiddels maken al twee grote zorginstellingen gebruik van de diensten van De Zorgcentrale.nl. Volgend jaar hopen we zo te groeien dat we ons verpleegkundigenteam kunnen uitbreiden”, aldus Paul Janssen, marketingdirecteur van Facilicom Services Group.

Bij de alarmcentrale moet straks plaats zijn voor 50 gediplomeerde verpleegkundigen.

Bron: Zorginstellingen.nl

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter