Categorie | Infrastructuur

Patiënt kan zich nu abonneren op LSP-meldingen

Patiënten kunnen zich via het patiëntenportaal VZVZ Informatiepunt Online abonneren op LSP-meldingen. Een e-mail maakt melding van een activiteit op het LSP met de gegevens van de patiënt. De patiënt kan zelf instellen over welke activiteiten hij geïnformeerd wil worden. Deze nieuwe functie is een uitbreiding van het patiëntenportaal dat nog geen half jaar geleden werd geïntroduceerd.

Notificatieservice
Via het patiëntenportaal VZVZ Informatiepunt Online kon de patiënt al 24/7 inzage krijgen in het LSP: welke zorgverleners hebben zijn gegevens beschikbaar gesteld en welke zorgverleners hebben zijn gegevens geraadpleegd? Nu kan de patiënt zich ook abonneren op de notificatieservice LSP-meldingen. Dan krijgt hij automatisch een melding per e-mail als er iets met zijn gegevens gebeurt op het LSP. Hij hoeft dus niet telkens het portaal te bezoeken om te zien of er nieuwe activiteit is geweest.

Zichtbaar
Wanneer een patiënt inlogt op het VZVZ Informatiepunt Online, kan hij zijn e-mailadres  invullen en aanvinken over welke gebeurtenissen in het LSP hij een melding wil ontvangen. Dat kan gaan om het beschikbaar stellen en/of het opvragen van zijn medische gegevens. Na een bezoek aan een waarnemend huisarts ontvangt de patiënt dus direct een LSP-melding als de waarnemer de professionele samenvatting van zijn huisartsdossier heeft geraadpleegd. Inloggen op het VZVZ Informatiepunt Online en abonneren op LSP-meldingen is alleen mogelijk als de patiënt beschikt over DigiD met sms.

Voortgang
Meer dan driekwart van de Nederlandse huisartsenpraktijken en apotheken zijn aangesloten op het LSP. En zo’n 2,75 miljoen Nederlanders hebben toestemming gegeven aan elk van die zorgaanbieders om hun gegevens beschikbaar te stellen. Deze  mensen krijgen steeds gedetailleerder inzage in het daadwerkelijke gebruik van hun medische gegevens in het kader van hun behandeling.

Bron: VZVZ (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter