Categorie | Domotica

Patiëntmonitoring via app door samenwerking Ascom en Techmedic

Ascom en Techmedic International, ontwikkelaar van medische apparatuur, gaan een samenwerking aan. Techmedic heeft een toestel ontwikkeld waarmee patiënten continu gemonitord kunnen worden. Het toestel, Dyna-Vision, leest automatisch vitale waarden uit voor hartslag, ademhaling, zuurstof in het bloed, temperatuur van de huid en bloeddruk. Deze waarden worden via WIFI of mobiel netwerk doorgestuurd, zodat zorgverleners op ieder moment weten hoe het met de patiënt gaat.

Door deze manier van monitoring is de patiënt niet aan bed gebonden en kunnen zelfs mogelijke complicaties eerder worden gedetecteerd en daardoor worden vermeden.

Recent heeft Ascom de Myco geïntroduceerd, een smartphone speciaal ontwikkeld voor de gezondheidszorg. Met de Myco kunnen alarmen efficiënt worden afgehandeld en beschikken zorgverleners altijd en overal over de benodigde informatie over patiënten. Door de samenwerking heeft verplegend en verzorgend personeel altijd inzicht in de vitale kenmerken van hun patiënten. Het maakt hierbij niet uit waar de patiënt en de verpleegkundige zich bevinden, omdat het een mobiele toepassing betreft.

Rutger Brest van Kempen, CEO van Techmedic International: “We zijn erg trots op de samenwerking met Ascom. Ascom is goed vertegenwoordigd in de Benelux. We vertrouwen erop dat we bestaande en nieuwe klanten van Ascom een goede oplossing kunnen bieden voor het behalen van een optimale workflow en het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Met Dyna-Vision en Myco krijgt het verplegend personeel een ‘onvermoeibare collega’ erbij die de patiënten continu in de gaten houdt, ook wanneer zij niet direct bij de patiënt aanwezig zijn.”

Harry Wassens, Sales Director van Ascom: “Techmedic International is de eerste partner in Nederland die we mogen optekenen in het Ascom Technology Partner Progam. Dyna-Vision is een sterk product dat tegemoet komt aan de huidige eisen van de zorgsector. Door de informatie beschikbaar te maken op de Myco hebben zorgverleners real-time gegevens van hun patiënten altijd bij de hand, waardoor de zorgverlening effectiever en efficiënter wordt. We kijken uit de samenwerking met Techmedic International.”

Bron: Ascom (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter