Categorie | EPD

Prisma ondertekent ECD-contract met Adapcare

Na vele maanden van onderzoeken, vergelijken en onderhandelen heeft Prisma een keuze kunnen maken voor het nieuwe Electronische Cliënten Dossier (ECD).

30 medewerkers vanuit alle lagen van de organisatie hebben ter voorbereiding deelgenomen aan een klankbordgroep om de voors en tegens van drie verschillende ECD-systemen te onderzoeken. Hierin zijn verschillende tests uitgevoerd en is er gecontroleerd op gebruiksgemak, ondersteuning op het gebied van methodisch werken en het integreren van administratieve processen. Prisma is ook ondersteund en geadviseerd door Accordis.

Vanuit de drie verschillende systemen kwam uiteindelijk Adapcare met het programma Pluriform Zorg als beste naar voren. Met als resultaat dat Stichting Prisma en Adapcare 9 juli een akkoord hebben bereikt. Pluriform Zorg is een systeem voor verschillende toepassingen: thuiszorg, wonen, dagbesteding, hulpmiddelen en ketenzorg. Bijzonder aan Pluriform Zorg is dat het systeem het zorgproces centraal stelt. Het primaire proces moet zo min mogelijk belast worden met administratieve verwerkingen. Die zijn noodzakelijk voor financiering en controle maar moeten zo min zichtbaar zijn.

Prisma gaat nu aan de slag met  de inrichting van het systeem. In november hopen we van start te kunnen gaan met de eerste teams.

Bron: Prisma (website)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter