Categorie | Actueel

PSW kiest voor nieuwe manier van werken met MoreCare4

psw

PSW (gehandicaptenzorg) heeft gekozen voor MoreCare4 als nieuw ECD. De selectie vond plaats uit het aanbod van negen leveranciers via selectiecriteria allen rondom de ondersteuning van de nieuwe manier van werken.

Uitgangspunten
De selectiecommissie bestaande uit de projectgroep en begeleiders, kreeg de opdracht om een nieuwe ondersteuningsplansystematiek voor de zorg te ontwerpen. Hierbij werden de volgende uitgangspunten gehanteerd:

  • maximale regie voor de cliënt;
  • geschikt voor alle zorgvormen;
  • zo minimaal mogelijk;
  • voldoet aan alle wet- en regelgeving.

Hierbij is het belangrijkste verschil dat de toegepaste systematiek van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’ verschuift, waarbij de begeleider veel meer als ondersteuner voor de cliënt optreedt. Bovendien nodigt de nieuwe systematiek medewerkers, cliënten en ouders/verwanten uit om continu in dialoog te zijn over de wensen, dromen en doelen van de cliënt.

Marc van Ooijen, bestuurder PSW: “In onze missie en visie staat dat de cliënt de regie over zijn eigen leven heeft. We proberen onze werkwijzen dus steeds door te ontwikkelen op basis van deze visie. Dit heeft vorig jaar geleid tot een nieuwe systematiek van ondersteuningsplannen. Om volgens deze nieuwe systematiek te kunnen werken, willen wij de medewerkers met het juiste gereedschap ondersteunen en wij zijn er van overtuigd dat MoreCare4 dat gereedschap biedt.”

Selectie
Voor de selectie waren negen leveranciers uitgenodigd voor een uitvraag en demonstratie. Begeleiders van PSW hebben op basis van zeven categorieën scores gegeven met een maximaal te behalen score van 35. Hierbij is MoreCare4 met een score van 32,4 als beste uit de selectie gekomen.

Bjorn de Hoon, directeur NederCare: “Wij zijn erg trots op de keuze van PSW voor MoreCare4. De selectie door de begeleiders zelf is voor ons een bevestiging dat wij voorop lopen bij het ondersteunen van de begeleiders in hun dagelijkse werk.”

Stichting PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) is een gehandicaptenzorgorganisatie, die zorg en ondersteuning van goede kwaliteit biedt aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking bij wonen, dagbesteding, werken, onderwijs en vrije tijd. Meer informatie www.psw.nl

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter