Categorie | Software

Reade kiest voor ChipSoft

Reade, het centrum voor revalidatie en reumatologie, wordt komend jaar volledig geautomatiseerd door ChipSoft. Na de Sint Maartenskliniek in Nijmegen is het Amsterdamse Reade hiermee het tweede grote revalidatie- en reumatologiecentrum dat kiest voor het CS-EZIS.Net van ChipSoft. “De inhoudelijke keuze voor ChipSoft is gemaakt op basis van de adviezen van de werkgroepen”, zegt Silvia Pintabona, Programmamanager EPD van Reade. “Daaruit is gebleken dat het ZIS/EPD van ChipSoft aan de wensen en eisen van zowel de revalidatie als van de reumatologie voldoet. Daarnaast biedt ChipSoft ook een E-health platform om onze ambities voor de komende jaren ten aanzien van de invoering van E-health toepassingen te kunnen realiseren.”

De keuze van Reade voor het CS-EZIS.Net viel na een zorgvuldig selectietraject. Pintabona: “Het CS-EZIS.Net is een volwaardig en innoverend best-practice pakket voor revalidatie en reumatologie, dat ook nog klaar is voor de invoering van DOT en Grouper. Ook biedt ChipSoft een E-health platform middels het Zorgportaal, wat al heel veel functionaliteiten beschikbaar heeft en breed inzetbaar is. Met de keuze voor ChipSoft hebben we meer doorgroeimogelijkheden en zijn we optimaal voorbereid op toekomstige ontwikkelingen binnen de zorgsector. Het hoge ambitieniveau dat is opgenomen in het nieuwe strategische beleidsplan 2012-2015 kan mede hierdoor worden gerealiseerd.”

Grote voordelen
Dirkjan van Schaardenburg, divisiemanager Reumatologie, verwacht eveneens dat het CS-EZIS.Net een meerwaarde zal bieden voor Reade. “Het systeem geeft een sneller en completer overzicht van gegevens. Ook geeft het de mogelijkheid tot efficiëntere en effectievere communicatie met de verwijzer. Met name in de digitale correspondentie, de verbinding met de onderzoeksdatabase, en hopelijk straks ook met de apotheek, denken wij grote voordelen te behalen voor ons en voor de cliënt.”

Verbeterde werkprocessen
Pintabona vervolgt: “De winst zit vooral in de gewijzigde en verbeterde werkprocessen die door het ZIS/EPD van ChipSoft mogelijk worden. We hebben de voordelen van de digitale dossiers, waardoor we op alle handelingen met papieren dossiers besparen. We kunnen de brieven efficiënter genereren. We hoeven gegevens slechts eenmaal vast te leggen voor meervoudig gebruik, waardoor bij elk werkproces kan worden geput uit de cliëntregistratie van een centrale bron. Kortom, de efficiency zal aanzienlijk toenemen met het CS-EZIS.Net. Dat resulteert in besparingen. Met de keuze voor ChipSoft kiest Reade voor een procesbegeleidend systeem, waarin dossiervoering een centrumbrede rol speelt.”

Grote impact
De impact van de ZIS/EPD-implementatie zal naar verwachting groot zijn binnen Reade. Vandaar dat er is gekozen voor een gefaseerde implementatie. Pintabona: “De invoering van het CS-EZIS.Net raakt de primaire en ondersteunende processen in de hele organisatie en impliceert alleen al daardoor een omvangrijk veranderingsproces met veel betrokkenen. Het vraagt veel inzet van alle medewerkers en vereist een strakke projectplanning. Niet alleen moeten we leren werken met een nieuw systeem. Ook procedures en werkwijzen moeten veranderen om deze uniform te maken, zodat deze door het ZIS/EPD verwerkt kunnen worden. Dit proces moeten we niet onderschatten.”

Bron: Chipsoft

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter