Robby gaat naar de Robocup@Home in Mexico

Het Delft Robotics team van de TU Delft ontwikkelt een betaalbare, breed inzetbare hulprobot genaamd Robby, waarmee deelgenomen zal worden aan de Robocup@Home wedstrijd, die dit jaar in Mexico wordt gehouden. De Robocup@Home League organiseert jaarlijks de grootste internationale wedstrijd op het gebied van autonome hulprobots. Het doel van dit initiatief is om de technologieën, die nodig zijn voor het maken van hulprobots te ontwikkelen. Deze robots kunnen in de toekomst ingezet worden in bijvoorbeeld ziekenhuizen of verzorgingstehuizen.

De wedstrijd zal bestaan uit een reeks testen in een realistische huiselijke omgeving. Voorbeelden van deze testen zijn het op commando halen van een drankje, het opruimen van een kamer en het herkennen van mensen. Al deze testen moeten worden uitgevoerd met een zo natuurlijk mogelijke interactie tussen mens en robot, zoals spraak en gebaren. Hiermee kunnen de robots op een veilige en gemakkelijke manier kleine taken in de zorg uitvoeren, waarmee het personeel een deel van de zorg uit handen genomen wordt.

Bent u geïnteresseerd om meer over het Delft Robotics team of de robots te weten te komen, kunt u contact opnemen. Om een succesvolle deelname aan deze wedstrijd mogelijk te maken is het team momenteel op zoek naar bedrijven voor sponsoring.

© Digitalezorg.nl

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter