Categorie | Software

Roessingh Arbeid pakt primeur in de re-integratie sector met VitalHealth QuestManager

Roessingh Arbeid levert een bijdrage aan een snelle, efficiënte en optimale re-integratie van zieke medewerkers of personen die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn. Zij debuteren in de re-integratie sector met het gebruik van VitalHealth QuestManager. QuestManager is een softwareoplossing waarin meetwaarden worden aangeboden die de voortgang van de patiënt volgen en inzichtelijk maken. Dit brengt Roessingh Arbeid hogere patiënttevredenheid, gerichtere behandelplannen en tijds- en kostenbesparingen.

Roessingh Arbeid is een zelfstandig functionerend onderdeel van Roessingh Revalidatie. Roessingh Revalidatie maakte eerder al gebruik van QuestManager op de afdelingen Developmental Coordination Disorder en Neuromusculaire aandoeningen.

Hogere patiënttevredenheid
QuestManager wordt door Roessingh Arbeid ingezet om voorafgaand aan een consult de context van de patiënt te bepalen. Dit wordt gedaan door de patiënt een online vragenlijst te laten invullen. Het consult kan daarmee beter worden afgestemd op de specifieke behoeften van de patiënt. In de loop van het behandeltraject worden er op vaste momenten opnieuw vragenlijsten afgenomen. De behandelaar monitort hiermee zorgvuldig het verloop van de behandeling, de ervaringen van de patiënt en signaleert zo nodig gemakkelijk additionele behoeften.

Gerichtere behandelplannen
De meetwaarden bieden op een overzichtelijke manier gerichte input voor de behandeling van de patiënt. Patiëntspecifieke informatie hoeft met QuestManager niet meer in een consult uitgevraagd te worden maar is nu vooraf aan het consult beschikbaar voor de behandelaar. Het consult wordt hierdoor efficiënter en meer gericht op het uitzetten van een doelgericht behandelplan.

Tijds- en kostenbesparingen
Doordat er al vooraf aan het eerste consult meer patiënt context bekend is, worden de consulten gerichter ingevuld. Er is minder tijd voor contact nodig tussen behandelaar en patiënt om een goed behandeltraject uit te zetten. Logischerwijs geeft deze tijdswinst een kostenbesparing op de consulten.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter