Categorie | Zorginnovatie

Sense Observation Systems wint derde prijs in EU SME eHealth Award

Sense Observation Systems uit Rotterdam heeft de derde prijs gewonnen bij de EU SME eHealth Award in de categorie ‘Promises’.

Sense won de prijs met Goalie, een persoonlijke virtuele coach voor een verbetering van de cognitieve gedragstherapie in de geestelijke gezondheidszorg. Innovatief aan Goalie is het benutten van de context om daarmee de therapie persoonlijk en actueel aan te bieden. Sense was de enige Nederlandse finalist.

De winnaar in de categorie ‘Promises’ is Braincontrol uit Italie en de winnaar uit de categorie ‘Champions’, voor de iets meer gevestigde MKB’ers, is UK Preventive Medicine uit Groot Brittannië. Net als vorig jaar kregen de eerste prijswinnaars de prijzen uitgereikt uit handen van Neelie Kroes, vice-president van de Europese commissie en verantwoordelijk voor de Digitale Agenda. Alle prijswinnaars en finalisten zijn te vinden op de website van de award.

EU SME eHealth Award
Dit was de tweede keer dat deze awards werden uitgereikt. In totaal schreven 212 MKB’ers zich in voor de competitie uit meer dan 15 Europese lidstaten. De coördinatie van de competitie ligt bij het Spaanse TIC Biomed en zij worden ondersteund door 20 coördinators uit de verschillende landen. Vorig jaar won Medisana de eerste prijs.

Editie 2014
Inn 2014 zal er wederom een EU SME eHealth Award georganiseerd worden. Updates van de competitie zijn te lezen op website en voor meer informatie of nu al aanmelden kunt u contact opnemen met ons bureau. Ook in 2014 zal Stichting Digitalezorg.nl de Nederlandse coördinator zijn van de award.

Binnenkort kunt u hier een interview lezen met de winnaar van de derde prijs Sense Observation Systems. 

© Digitalezorg.nl

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter