Categorie | Internet

SKGZ gebruikt LinkedIn voor attenderen op jurisprudentie zvw

De Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) roept medewerkers van zorgverzekeraars, vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties en medewerkers van juridische loketten op om zich aan te sluiten bij een speciale informatie- en discussie groep op het social medium LinkedIn. Via de LinkedIngroep ‘Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen’ informeert SKGZ deze belanghebbenden over jurisprudentie op het gebied van de zorgverzekeringswet (zvw).

Het gaat om uitspraken van de SKGZ, de burgerlijke rechter, het Europese Hof en de Centrale Raad van Beroep. De jurisprudentie verzamelt SKGZ op het kennisplein ziektekostenverzekeringen; www.kpzv.nl. “Die informatie hebben we voor onszelf nodig, maar we kunnen daar ook zorgverzekeraars en andere belangstellenden mee bedienen”, zegt Kees van Kranenburg, directeur SKGZ.

Ontmoetingsplaats
Een andere belangrijke functie van de LinkedIngroep is dat mensen die zich bezighouden met klachten en geschillen over de zvw elkaar vinden. “Het is praktisch dat deze mensen weten wie waar zit en wat hij/zij doet. Daarmee voldoen we aan een wens van de zorgverzekeraars, met name van medewerkers die actief zijn op het gebied van klachten en geschillen. LinkedIn is voor dit doel geschikt omdat het een serieus social medium is. Daarbij komt dat het een effectieve en goedkope manier is om contacten te onderhouden”, legt Van Kranenburg uit.

Sinds de oprichting van de –besloten- LinkedIn groep twee maanden geleden, hebben zich 125 leden aangemeld.

Bron: ZN (website)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter