Categorie | Hardware

St. Claraspital verbetert patiëntenzorg met betere IT op werkplek

Softwarebedrijf RES heeft onlangs de zogeheten ‘VMworld Best of 2015 Award’ gewonnen voor de manier waarop zij voor het Zwitserse ziekenhuis St. Claraspital de desktop-omgeving hebben ingericht. Doel van deze nieuwe IT-aanpak op de desktop is het verbeteren van de gebruikservaring van artsen, waardoor ook de patiëntenzorg kan worden verbeterd.

St. Claraspital is een groot particulier ziekenhuis in Zwitserland met gespecialiseerde buik- en kankercentra, een afdeling spoedeisende hulp en poliklinieken. Dat levert een complexe IT-omgeving op waarbij (onder andere) meer dan 1000 pc’s moeten worden ondersteund. De zorgaanbieder wilde deze digitale werkplekken aanpassen aan de behoeften en de werkstijl van de rondlopende artsen. Zodat zij overal dezelfde gebruikservaring hebben, ongeacht de werkplek.

Follow-me werkstation

uniQconsulting, een partner van RES, heeft hiertoe een zogeheten ‘dynamic desktop’ ontworpen en geïmplementeerd. Deze is gebaseerd op RES ONE Workspace, die voor een gepersonaliseerde ervaring op alle apparaten en locaties zorgt. Voor artsen is het grootste voordeel dat zij nu meer tijd hebben om zich te richten op hun patiënten. “Artsen hoeven zich alleen maar aan te melden op welk werkstation dan ook en kunnen vervolgens binnen een paar seconden aan de slag”, zegt Marcel Cadisch, sales manager bij uniQconsulting. “We noemen het een follow-me workstation.”

Daarnaast zorgt RES bij St. Claraspital voor compliance en de beveiliging van medische patiëntendossiers. Dit is mogelijk doordat de toegang tot bestanden automatisch wordt ingetrokken zodra medisch personeel zich buiten de goedgekeurde netwerken en omgevingen begeeft. “Met dit soort voorbeelden proberen we de kloof tussen informatietechnologie en medisch personeel te dichten”, zegt Ellen Derrico, senior director Healthcare bij RES Software. “St. Claraspital heeft haar IT-dienstverlening omgevormd, waardoor artsen sneller, beter en effectievere gezondheidszorg kunnen bieden, die voldoet aan de regelgeving. En dat is goed nieuws voor de patiënt.”

Klinische gebruikservaring

Dankzij de samenwerking met RES levert St. Claraspital nu een dynamische desktop-oplossing die:

  • Een rijke klinische gebruikservaring biedt, waarmee medisch personeel door het ziekenhuis kan rondlopen, terwijl ze altijd direct toegang hebben tot hun persoonlijke werkplek.
  • De login-tijden en de looptijden voor technologie-aanvragen verminderen en de beschikbare tijd voor patiënten vergroot.
  • De algehele beveiliging verbetert, door artsen alleen toegang te geven tot goedgekeurde applicaties en diensten.

 

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter