Categorie | Big Data

SURFsara en Huawei bundelen krachten voor slimme zorg

Surfsara_g

Onder de vlag van het SURF Open Innovation Lab gaan SURFsara en de Chinese telecomgigant Huawei samenwerken aan innovaties in slimme gezondheidszorg. SURFsara-directeur Anwar Osseyran ziet grote kansen voor leden van SURF voor de verbetering van onderwijs en onderzoek.

“Deze samenwerking met een wereldleider in ICT geeft ons de kans om de beste technologie in te zetten in ons open innovatielab,” reageert Osseyran verheugd. In de samenwerking worden de expertise van Huawei in ICT en de kennis van SURFsara op het gebied van duurzame supercomputing gecombineerd.

Doel is het creëren van een experimentele omgeving voor innovaties op het punt van deep learning, Internet of Things, Big Data en High Performance Computing (HPC). De eerste pilots zullen gaan plaatsvinden in de domeinen van de slimme gezondheidszorg en energie en plaatsvinden als programma in het SURF Open Innovation Lab.

De CEO van Huawei Nederland, Wonder Wang is blij dat er gebruik gemaakt kan worden van de expertise van SURFsara. “Hun kennis op het gebied van HPC en data-infrastructuur is ongeëvenaard. Door onze kennis en innovatiekracht te bundelen hebben we de mogelijkheid nieuwe oplossingen te creëren waarbij het potentieel van de supercomputer en big data benut worden.”

Huawei heeft de afgelopen tien jaar ruim tien procent van de wereldwijde omzet geïnvesteerd in R&D, vertelt Wang. “Innovatie is essentieel voor ons en dus zijn we hele blij met deze samenwerking, omdat het onze leidende positie op het gebied van ICT ontwikkeling kan helpen behouden.” De samenwerking tussen Huawei en SURFsara werd vandaag officieel beklonken in Amsterdam.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter