Categorie | Software

Symposium Games in de zorg: hype of hoop?

Op woensdag 6 juni vindt op Windesheim het symposium ‘Games in de zorg: hype of hoop?’ plaats. Tijdens het symposium worden de kansen voor games in de zorg verkend.

Games hebben de toekomst 
Jong, oud, man of vrouw: iedereen speelt games. En dat niet alleen, games worden ook gebruikt in de beroepspraktijk. In de zorg zijn inmiddels games voor verschillende doeleinden ontwikkeld, zoals het opleiden van medische professionals, het ondersteunen van het revalidatieproces en het bevorderen van een gezonder leven.

Wat zijn de kansen voor games in de zorg?
Tijdens het symposium vertellen deskundigen over hun ervaringen met games in de zorg. In een creatieve brainstormsessie – gamestorm – worden de mogelijkheden van serious games aan de zorgpraktijk verkend. Het symposium is bedoeld voor zorgprofessionals die meer willen weten over de inzet van games in de zorgpraktijk en de toepassing ervan actief willen verkennen. Het symposium is ook interessant voor studenten, docenten en onderzoekers die meer willen weten over de ontwikkeling van games voor de zorg.

Praktische informatie
Het symposium vindt plaats op woensdag 6 juni 2012 van 12.30 tot 17.00 uur bij Windesheim. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Schulte,lr.schulte@windesheim.nl.

Bron: Hogeschool Windesheim (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter