Categorie | Medische Technologie

Symposium ‘Veilige medische elektrische apparatuur’

Voor gebruikers van de norm 60601-1 derde editie organiseert NEN Medische Technologie een symposium op dinsdagmiddag 15 mei 2012 bij NEN in Delft.

Doelgroep
Het symposium is interessant voor een brede doelgroep. Zowel voor fabrikanten, leveranciers, kwaliteitsfunctionarissen, onderhoudstechnici en alle overige partijen, die op de een of andere manier betrokken zijn in de keten van vervaardiging tot afschrijving van medisch elektrische hulpmiddelen, is deelname aan dit symposium zeer de moeite waard.

Programma
Welke wijzigingen kunt u verwachten met de herziende 60601-1 derde editie en wat betekent dit voor de praktijk? Waar moet medische elektrische apparatuur aan voldoen? Hoe kunt u zien dat u te maken heeft met een veilig medisch elektrisch apparaat? Aan welke eisen moet u minimaal voldoen als fabrikant/leverancier? Wat mag u als medewerker van een technische dienst verwachten? Waar moet u als ontwerper van een medisch elektrisch apparaat rekening mee houden?

Achtergrond
Ontwikkelingen op het gebied van de medische technologie gaan snel. Ook het onderhoud van medisch elektrische apparatuur is een voortdurend proces. Bestaande normen en wetten lijken niet altijd even goed bij de veranderingen aan te sluiten. Dit kan risico’s met zich mee brengen. Om die reden staat dit jaar ‘medische hulpmiddelen’ hoog op de agenda van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Ministerie van VWS.

Inschrijving
U kunt zich inschrijven door het sturen van een e-mail naaradvies.medisch@nen.nl. De kosten voor deelname aan het symposium zijn € 195,00. Meldt u zich aan voor 15 april aanstaande dan betaalt u € 175,00

Bron: NEN

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter