Categorie | Software

Synaxion realiseert portaal centrumgemeente ’s-Hertogenbosch voor Jeugdzorg & WMO

Synaxion, specialist in Monitoring & Business Intelligence, voorziet centrumgemeente ’s-Hertogenbosch van een portaal voor monitoring en rapportage binnen het sociaal domein. De gemeente ’s-Hertogenbosch is centrumgemeente voor Jeugdzorg en WMO en werkt actief samen met circa 300 zorgaanbieders. Met behulp van het portaal van Synaxion kunnen zorgaanbieders en gemeenten in de regio Noordoost-Brabant geheel volgens de landelijke norm op een eenvoudige en eenduidige wijze informatie delen over de activiteiten rondom Jeugdzorg en WMO. Het Synaxion-portaal zorgt ervoor dat de gemeenten in de regio ’s-Hertogenbosch klaar zijn voor twee van de drie decentralisaties (3D’s) en het resulteert bovendien in minder bureaucratie en meer snelheid en inzicht.

Hoe het werkt
In het webportaal van Synaxion kunnen zorgaanbieders nu gestandaardiseerde formulieren aanleveren bij de centrumgemeente ter verantwoording van de zorgactiviteiten. Alle gemeenten die vallen onder de centrumgemeente ’s-Hertogenbosch kunnen op hun beurt deze gegevens analyseren en benutten om zorgaanbieders te informeren en waar nodig bij te sturen. Op korte termijn zal Synaxion ook de zorgaanbieders van rapportages voorzien. Synaxion stelt het portaal tevens op basis van een standaardversie ter beschikking aan andere gemeenten. Op dit moment loopt er een pilot voor het portaal bij de centrumgemeente Oss voor WMO. De verwachting is dat ook deze gemeente op korte termijn live zal gaan.

Peter Ruijters, hoofd informatiemanagement sociaal domein gemeente ’s-Hertogenbosch: “De oplossing die met Synaxion gerealiseerd is, zorgt voor minder bureaucratie en meer snelheid en inzicht. De gemeente ’s-Hertogenbosch is nu in staat om gegevens goed te analyseren en de informatie die hieruit voortvloeit te benutten om te informeren en bij te sturen. Dankzij deze oplossing waren de gemeenten in de regio ’s-Hertogenbosch al heel snel klaar voor de 2D’s.”

Pim van Stiphout, commercieel manager bij Synaxion: “De decentralisaties van het sociale domein bezorgen veel partijen nog hoofdbrekens. Bezuinigingen, nieuwe verantwoordelijkheden en meer doen met minder is de nieuwe status quo. Door de jaren heen hebben wij in samenwerking met diverse gemeenten een oplossing ontwikkeld die volledig gestandaardiseerd en schaalbaar is en bovendien beschikbaar voor diverse domeinen. Wij zijn verheugd met de eerste realisatie van het portaal bij de centrumgemeente ’s-Hertogenbosch. Dit alles dankzij de professionele en voortvarende samenwerking.”

Bron: Synaxion (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter