Categorie | Software

Tools4ever ontwikkelt koppeling met zorgapplicatie EPIC

Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity en Access Management (IdM/IAM), heeft haar bibliotheek van koppelingen binnen UMRA verder uitgebreid met een koppeling voor de zorgapplicatie EPIC. Met deze koppeling worden alle wijzigingen op het gebied van user account- en toegangsbeheer binnen een (zorg)instelling tijdig, correct en volledig door Identity Management software UMRA aangeboden aan EPIC. Zo wordt voor nieuwe medewerkers, afhankelijk van zijn/haar rol, automatisch toegang verleend tot (delen van) EPIC en wordt bij uitdiensttreding voorkomen dat medewerkers nog toegang hebben tot het Elektronisch Patiënten Dossier. Zorginstellingen kunnen zo beter voldoen aan wet- en regelgeving, zoals NEN7510, NEN751x en HKZ).

Naast user management is het mogelijk om autorisaties via de koppeling door UMRA te laten beheren, zodat toekenning van bepaalde rechten binnen EPIC gelijk zijn aan de rechten van die medewerkers in het RBAC-autorisatiemodel binnen UMRA.

Met deze koppeling kunnen veel handmatige procedures vervangen worden en zijn zorgmanagers  beter op de hoogte van alle toegangsrechten van medewerkers. Het user account en toegangsbeheer kan zo efficiënter worden uitgevoerd en een zorginstelling is op een eenvoudige manier compliant met de wet- en regelgeving (NEN751x en HKZ).

Inmiddels hebben diverse zorginstellingen interesse getoond in de UMRA – EPIC koppeling en is de koppeling met succes geïmplementeerd.

Bron: Tools4ever (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter