Categorie | Evenementverslagen

Vakbeurs Zorg & ICT beleeft succesvolle editie

Een 7.1 van exposanten, een ongekend hoog percentage beslissers op de beurs, 45% verkochte en 22% stands in optie voor de 2013-editie en een goed bezocht activiteitenprogramma kenmerken de afgelopen editie van de vakbeurs Zorg & ICT. In Jaarbeurs Utrecht was 27 tot en met 29 maart 2012 het laatste op het gebied van zorg gecombineerd met ICT te vinden. De jubileumeditie, 10 jarig bestaan, gaf bezoekers dan ook genoeg reden om nu al te zeggen dat ze de volgende keer ook van de partij zijn. 87% heeft namelijk al de intentie uitgesproken om dit te doen. Via Twitter kwamen ook enthousiaste reacties binnen, zoals van @anyalverduin: “Batterij iPhone bijna leeg (getwitterd) #tijdomnaarhuistegaan #ZorgICT12 Was interessante dag.”

Het niveau van de 8.320 bezoekers van de beurs was ongekend hoog. In totaal gaf 45% aan eind- of medebeslisser te zijn in het aankoopproces van de organisatie waarin hij/zij actief is. Nog eens 34% geeft advies als er nieuwe producten of diensten worden ingekocht. De bezoekers waren vooral werkzaam in het ziekenhuis (29%), thuiszorg (9%) en verzorgingshuizen (6%). In totaal zijn er door de bezoekers 83.200 stands bezocht, werden 24.960 nieuwe contacten gemaakt en werden er tot op dit moment 9.984 vervolgafspraken gemaakt.

Interessegebieden
De interesse van de bezoekers ging achtereenvolgens uit naar zorg specifieke software, domotica, hardware, telecommunicatie en webdiensten. Het motief voor een bezoek aan de Zorg & ICT was om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen (68%), contacten te onderhouden (42%) en gerichte informatie te krijgen over nieuwe producten en diensten (37%). 29% van de bezoekers kreeg tijdens het beursbezoek al concrete plannen voor een investering. @SabinedeMoor op Twitter: “Op #zorgict12, leuke gesprekken met partners en collega’s uit de zorg!”

Inhoudelijk programma
Naast het expositieprogramma, 89% was positief over het aanbod, kende Zorg & ICT een uitgebreid inhoudelijk programma met presentatiesessies, het DSSH-Congres (Dutch Society for Simulation in Healthcare), VMBI – Helemaal-bij-Sessies, het IHE Plein, Care Plein, Innovatie Plein en Domotica Plein. 61% van de bezoekers bezocht één of meerdere programmaonderdelen. Bezoeker @pvkruijssen tweette daarover : “Eerste workshop #ZorgICT12 gaat beginnen volle bak “zorg2.0 vanuit ICT perspectief #benieuwd”.

Video-impressies van de beurs zijn op de website van Zorg & ICT te vinden. 

Bron: Zorg&ICT

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter