Categorie | eHealth

VANAD Group voorziet in ‘eHealth’ behoefte met Doktr.nl

ENOVATION, onderdeel van familiebedrijf VANAD Group, is een samenwerking aangegaan met zorgconcepten bedrijf Medworq. Het partnership betekent dat VANAD Group het door Medworq ontwikkelde platform Doktr.nl per direct in haar portfolio opneemt.

Doktr.nl is een digitale communicatietool die patiënten op gewenste momenten met zorgverleners (arts, huisarts, fysiotherapeut of apotheker) in contact brengt. Op het platform bouwen zorgconsumenten een eigen dossier op met daarin alle relevante feiten over diagnoses en behandelingen. De patiënt is hier de spin in het web en kan zelf zorgverleners uitnodigen om het dossier te bekijken. Hierdoor kan de patiënt vanuit één omgeving, wanneer hij of zij maar wil, zorg organiseren en gesprekken voeren zonder zich fysiek te verplaatsen. Al wat nodig is, is een computer of tablet en een internetverbinding. Voor de behandelaar is het via Doktr.nl mogelijk om eenvoudig en veilig vragen te beantwoorden en consulten te voeren, inclusief het aanbieden van (gevalideerde) vragenlijsten of bijlages. Artsen kunnen hierdoor meer patiënten in kortere tijd behandelen via een online spreekuur. Bovendien neemt de capaciteitsdruk af.

Door Doktr.nl aan haar productportfolio toe te voegen legt de VANAD Group haar focus nog meer op eHealth, zo legt CEO van ENOVATION Jeroen van Rijswijk uit. “In de gezondheidszorg zien wij al enige tijd een trend ontstaan. De zorgconsument heeft meer toegang tot kennis, is steeds mondiger en betrekt zichzelf meer bij het zorgproces. Met andere woorden: de patiënt is meer en meer op zoek naar de regie over de eigen gezondheid. Wij willen patiënten graag daarin faciliteren. Met Doktr.nl kan men online, 24 uur per dag, proactief deelnemen aan het eigen zorgproces, zelf een dossier opbouwen én zelf bepalen wie het te zien krijgt. Een ideale toepassing die perfect in de digitale marktschifting en onze visie past.” Ook voor zorgverleners gaat ENOVATION een belangrijke rol spelen. “Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het integreren van toepassingen en informatiesystemen in de zorg en kunnen organisaties één totaaloplossing voor alle communicatie aanbieden. Met ons platform zorgen wij ervoor dat zorgverleners vlekkeloos gekoppeld worden aan elk informatiesysteem, landelijke of regionale infrastructuur of centraal register. Met Doktr.nl wordt nu ook de patiënt gekoppeld aan ons platform. Door de grote hoeveelheid klanten op het platform én de community van deelnemende zorgverleners hebben wij het benodigde netwerk om Doktr.nl breed gedragen te krijgen.”, zo besluit van Rijswijk.

Volgens Guus Vaassen, directeur van Medworq, biedt Doktr.nl vele voordelen voor zowel patiënt als zorgverlener. “Patiënten willen los van tijd en plaats kunnen communiceren met hun zorgverlener. Bij de implementaties van Doktr.nl zorgen wij ervoor dat de tool past bij het werk van de betreffende zorgverlener en dat het daadwerkelijk een probleem oplost. Met Doktr.nl wordt de zorgverlener ontlast en de patiënt kan meer regie nemen. Dit zorgt ervoor dat de zorg sneller, beter en goedkoper wordt.” Doktr.nl is inmiddels in gebruik bij onder andere het Antonius ziekenhuis Nieuwegein, de afdelingen nefrologie van Meander Amersfoort en Jeroen Bosch in Den Bosch.

Bron: VANAD Groep (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter