Categorie | Software

Vierstroom ontwikkelt game voor werving nieuw zorgpersoneel

Zorgorganisatie Vierstroom heeft met de game Who Cares! een unieke wervingsmethode ontwikkeld waarmee het werkzoekenden in de zorg wil aanspreken. Al spelenderwijs kan ervaren worden wat het werken in de zorg inhoudt, wat er allemaal bij komt kijken en wat Vierstroom te bieden heeft.

Vierstroom is, net als veel andere zorgorganisaties, structureel op zoek naar verzorgenden AG/IG en verpleegkundigen niveau 4 en 5. Om nu, maar ook in de toekomst, goed geschoolde zorgmedewerkers te kunnen aantrekken, zoekt Vierstroom naar nieuwe wervingsmethoden. Methoden die aansluiten op de veranderingen in onze omgeving en aansluiten bij interesses van werkzoekenden. Vierstroom meent dat de inzet van social media hier een rol in kan spelen. Zo’n 41% van de werknemers in de VVT sector is actief op Facebook, Hyves en Twitter. Om hen te bereiken is het belangrijk aansluiting te vinden bij hun normale mediagebruik; zij zijn namelijk niet actief op zoek naar vacatures. Een laagdrempelige game kan mensen prikkelen, testen en attenderen op Vierstroom als zorgaanbieder en als werkgever. Vierstroom is voor zover bekend, de eerste zorgorganisatie die de inzet van een game gaat toepassen in haar corporate- en arbeidsmarktcommunicatie.

De game daagt spelers uit om zelf de zorg te organiseren aan cliënten in de thuiszorg of een woonzorgcentrum. De handen dienen letterlijk uit de mouwen gestoken te worden. En net als in de praktijk is daarbij het soepel samenwerken met collega’s belangrijk. Daarmee scoort een speler punten. En natuurlijk is goed oog hebben voor de wensen en behoeften van de cliënten essentieel. Communicatie, coördinatie en eigen verantwoordelijkheid worden spelenderwijs getoetst. Allemaal elementen die terug te vinden zijn in de visie van Vierstroom op zorgverlening.

Met goede zorg verovert de speler letterlijk en figuurlijk de ‘hartjes’ van de cliënten en bereikt daarmee een hoger spelniveau. Na elk behaald level stimuleert de game de speler om naast de vacatures van Vierstroom ook de informatie op de site te bekijken over onder meer de flexibele werkvormen, de leermogelijkheden en goede arbeidsvoorwaarden.

Who Cares! is een game om met een knipoog te laten zien dat het werken in de zorg leuk is en dat Vierstroom met zijn tijd meegaat. Op www.vierstroom.nl/game is de game te vinden. Binnenkort is ook via de Facebookpagina van Vierstroom het spel te spelen.

Bron: Vierstroom (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter