Categorie | Informatiebeveiliging

VitalHealth Software gecertificeerd voor security

Op 13 januari 2016 heeft VitalHealth Software het ISO 27001 en NEN 7510 certificaat ontvangen uit handen van Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA). Deze kwaliteitsgarantie biedt klanten van VitalHealth de zekerheid dat de dienstverlening voldoet aan de geldende beveiligingseisen.

LRQA is onderdeel van de Lloyd’s Register Group en is een onafhankelijke dienstverlener voor onder andere de verstrekking van diverse certificeringen. Met de ISO 27001 en NEN 7510 certificering helpt VitalHealth haar klanten te voldoen aan hun verplichtingen in het kader van NEN 7510, de norm voor informatiebeveiliging in de zorg. Iedere zorgaanbieder moet voldoen aan deze norm, die zowel organisatorische- als technische eisen bevat. De zorgaanbieder is eindverantwoordelijk voor het totaal, maar is hierbij ook afhankelijk van zijn IT-leverancier.

Succesvolle afronding
Binnen VitalHealth staat informatiebeveiliging hoog op de agenda. Met de succesvolle afronding van deze certificeringen is nu eenvoudig aantoonbaar dat VitalHealth de security eisen die betrekking hebben op de applicaties en dienstverlening, veilig en goed geregeld heeft.

“We zijn blij dat we in staat zijn geweest om het certificeringstraject vlot te doorlopen, mede dankzij grondige voorbereiding. Voor onze klanten betekent dit een belangrijke stap”, aldus Laurens van der Tang, CEO van VitalHealth Software.

Internationale certificering
Tijdens de LRQA audit is ook getoetst of VitalHealth voldoet aan ISO 27799. Deze toetsing is van belang voor de beveiligingseisen van het groeiend aantal internationale klanten van VitalHealth. Ook dit onderdeel van de externe audit heeft een positief resultaat opgeleverd.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter