Categorie | Infrastructuur

Vooraankondiging programma 9e IHE Jaarcongres 2012

Internationaal en in Nederland is er een gestage groei te zien van projecten die gebruik maken van IHEprofielen. Ook zien we een verdere verbreding van toepassingsmogelijkheden van IHE met ontwikkelingen op het gebied van Patient Care Devices (PCD) en Pharmacy. Weer nieuwe bouwstenen, die passen in een ‘global’ patiëntendossier.

Dit jaar heeft het congres als thema IHE en interactie. Door het neerzetten van een zo breed mogelijk programma tracht IHE, iedereen die te maken heeft met zorg en ICT, te bereiken. Het gesprek aangaan, praten en discussiëren met de bezoeker in de diverse workshops op het jaarcongres. De IHE-werkgroepen hopen op de ‘input’ van de bezoeker opdat zij onder andere nieuwe ‘use cases’ kunnen ontwikkelen.

IHE, Integrating the Healthcare Enterprises, een internationaal samenwerkingsverband tussen gebruikers en leveranciers van ICT in de zorgsector, maakt zich sinds haar oprichting in 1997 hard voor gecoördineerd gebruik van gevestigde standaarden zoals DICOM en HL7. Dit met als doel specifieke klinische behoeften ten aanzien van optimale patiëntenzorg in te vullen. Bewezen is inmiddels dat systemen ontwikkeld overeenkomstig IHE beter met elkaar communiceren, eenvoudiger te implementeren en onderhouden zijn en bovendien de zorgverleners in staat stellen om informatie effectiever te gebruiken.

Op 9 november aanstaande vindt het 9e jaarcongres van IHE Nederland plaats in Spant! te Bussum. Een  congres bedoeld om beleidsmakers- en bepalers, ICT-deskundigen en softwareleveranciers een update te geven van de laatste ontwikkelingen op het gebied standaardisatie van ICT in de zorg. Diverse sprekers passeren de revue. In de ochtend start het congres met een ‘refresher course’, waarin u in een kwartier tijd de voornaamste ‘ins and outs’ van IHE verneemt. Na het openingswoord om 09.45 uur volgt een lezing over IHE Services, waarna u daarna het een en ander wordt verteld over documentuitwisseling in Nederland. Uiteraard komen ook
een aantal success stories van IHE Nederland aan bod. Na de koffiepauze volgt de eerste workshopronde bestaande uit een aantal sessies, onder andere over de IHE Academy, Pharmacy en XDW/Oncology. Een workshopronde met nieuwe sessies start na de uitgebreide lunchpauze. Sessies over onder andere Pathology, Patient Care Devices en Architectuur. Om 16.15 uur vervolgt het congres met een debat waaraan diverse partijen deelnemen die zich in de wereld van zorg en automatisering begeven. Denkt u onder andere aan organisaties als Nictiz, NPCF, VWS, OIZ, TNO, HL7, DICA, VMBI, IGZ en het Kwaliteitsinstituut. Het congres sluit om 17.30 uur met een vooruitblik op 2013. Uiteraard is er daarna nog voldoende gelegenheid om nader met elkaar van gedachte te wisselen onder het genot van een drankje.

Kortom, bent u geïnteresseerd om aan het congres deel te nemen, schrijft u zich dan vandaag nog in via de website: www.ihe-nl.org. Individuele IHE deelnemers nemen GRATIS deel aan het jaarcongres. Corporate IHE deelnemers mogen eveneens gratis deelnemen tot maximaal drie personen. De overige medewerkers van het bedrijf/organisatie betalen een toegangsprijs van 250 euro per persoon. Niet IHE-deelnemers betalen ook de toegangsprijs van 250 euro per persoon.

Bron: IHE

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter