Categorie | Internet

V&VN maakt handreiking Sociale Media definitief

Veel verpleegkundigen en verzorgenden zijn actief op Facebook, Hyves, LinkedIn en Twitter, op fora of weblogs. V&VN maakte een handreiking en toetste deze bij de beroepsgroep. Reacties en aanbevelingen zijn verwerkt in de definitieve versie van de handreiking Hoe gebruik je sociale media op een verantwoorde manier.

Op veler verzoek is beroepsvereniging V&VN gekomen met een handreiking voor een verantwoorde omgang met sociale media. Steeds meer verpleegkundigen en verzorgenden zijn al online, maar geven bij V&VN aan behoefte te hebben aan meer duidelijkheid.

Reacties
V&VN kwam in april 2012 bewust met een eerste versie van de handreiking Hoe gebruik je sociale media op een verantwoorde manier. Op de oproep aan verpleegkundigen en verzorgenden, maar ook anderen op om te reageren op de handreiking kwamen tientallen reacties en ook diverse casussen uit de praktijk.

Beroepscode
Uitgangspunt voor de handreiking is de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden en de handreiking bevat ook een aantal praktijkvoorbeelden. De handreiking is voor alle vormen van internetgebruik, waarbij verpleegkundigen en verzorgenden zelf informatie online delen of reageren op informatie online. Die informatie kan tekst zijn, maar ook foto’s, video’s, geluid of plaatjes. De artikelen uit de handreiking zijn breder toepasbaar, bijvoorbeeld als (extra) handvat om na te denken over telefonische bereikbaarheid tijdens het werk.

De handreiking Hoe gebruik je sociale media op een verantwoorde manier is een uitwerking van de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden (2007). In dezelfde serie verschenen ook de handreikingen Omgaan met seksualiteit, Verklaring afleggen, Seksuele handelingen als zorgvraag en Omgaan met gewetensbezwaren. Bekijk ook deze handreikingen.

Bron: V&VN (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter