Categorie | Infrastructuur

Ziekenhuis Bernhoven online bereikbaar voor verwijzen van patiënten en aanvragen van laboratorium diagnostiek

Vanaf 19 september 2012 kunnen huisartsen in de regio Noordoost Brabant hun patiënten online via ZorgDomein verwijzen naar het ziekenhuis Bernhoven in Oss en Veghel. Naast verwijzen kan ook laboratorium diagnostiek digitaal worden aangevraagd.

Met het online beschikbaar maken van het zorgaanbod van Ziekenhuis Bernhoven via ZorgDomein gaat een wens van de huisartsen in de regio in vervulling. Voor Ziekenhuis Bernhoven betekent het digitaal ontvangen van de verwijzingen en de laboratorium aanvragen in de informatiesystemen van het ziekenhuis een optimalisatie van het werkproces. Bernhoven is het eerste ziekenhuis in Nederland waarbij een directe koppeling is gerealiseerd met het ziekenhuis informatiesysteem xCare. Dit betekent dat de verwijsbrief direct wordt ingelezen in het Elektronisch Patiënten Dossier.

Voordelen patiënt, huisarts en ziekenhuis
De huisarts kan in ZorgDomein aangeven naar welk specialisme hij de patiënt wil verwijzen en wat de reden van verwijzing is. Hierdoor wordt de patiënt direct naar de juiste plek in het ziekenhuis verwezen. Als de huisarts de patiënt verwijst via ZorgDomein, dan beschikt de specialist voorafgaand aan het consult over alle benodigde informatie. Alles wordt sneller en voor de patiënt prettiger afgehandeld, aldus Ziekenhuis Bernhoven. Ditzelfde geldt voor een laboratorium aanvraag, waarbij het digitale aanvraagformulier rechtstreeks in het LIS (Laboratorium Informatie Systeem) komt. Waardoor laboranten geen gegevens meer hoeven over te typen. Dit scheelt veel tijd en voorkomt fouten.

Verbinden van zorgverleners
Ruim 70% van de huisartsen in Nederland gebruikt de web-applicatie ZorgDomein. Hierdoor hebben zij en hun patiënten altijd een actueel inzicht in het zorgaanbod, de toegangstijden en de (regionale) afspraken. Met ZorgDomein behoren papieren verwijs- en aanvraagformulieren tot het verleden.

Bron: ZorgDomein (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter