Categorie | Infrastructuur

Ziekenhuis Rijnstate breidt IT-infrastructuur uit

De IT-infrastructuur van Rijnstate liep aan het eind van zijn levensduur en de huidige omgeving sloot niet meer aan bij de eisen en wensen vanuit de bedrijfsvoering van het ziekenhuis.

Een belangrijke eis was dat de flexibiliteit, schaalbaarheid en beschikbaarheid van de IT-infrastructuur verder verhoogd moest worden. Hiernaast wilde Rijnstate een onderscheid maken in een productieplatform en een archiefplatform voor de snel groeiende digitale beelden binnen het ziekenhuis. De nieuwe oplossing moet een stabiele en robuuste IT-omgeving worden met daarin voldoende flexibiliteit om op de vragen van de eindgebruikers in te kunnen spelen.

Henco Hendriksen, manager Automatisering a.i. Rijnstate: “Een oplossing selecteren is één, maar met wie gezamenlijk de invulling wordt gedaan is minstens even belangrijk. Proact is een volwassen partij met specifieke kennis van de ziekenhuismarkt. Vanuit een adviserende rol hebben zij prima met ons meegedacht binnen de huidige veranderende IT-infrastructuur markt. Verder is het uiterst prettig dat we vanuit de jarenlange samenwerking al wisten dat wij konden rekenen op kwalitatief hoogwaardige 24×7 Nederlandstalige ondersteuning die een ziekenhuis nodig heeft. Het nieuwe platform gaat ons een enorme flexibiliteit bieden waardoor de eindgebruikers proactief en positief antwoord op hun eisen en wensen kunnen krijgen.”

Naast de continuering van de dienstverlening aangaande het outtasken van de back-up omgeving worden er twee nieuwe uitbreidingen binnen de IT-infrastructuur door Proact verzorgd. Rijnstate heeft gekozen voor een vervanging van de huidige NetApp storage door een op Clustered Data ONTAP gebaseerd NetApp Metrocluster voor de IT-infrastructuuronderdelen van de productieomgeving. Medisch specialisten kunnen hierdoor vertrouwen op de gewenste beschikbaarheid en performance van data van het EPD en de PACS omgeving vanuit een uiterst flexibele IT-omgeving.

Voor het archiefplatform is gekozen voor een combinatie met een schaalbare EMC Isilon oplossing om een omgeving te bieden vanuit een archiveringslaag die ook de vraag naar de groei van diverse digitale beelden op een kostenefficiënte manier kan opvangen. Een veelvoorkomend knelpunt binnen ziekenhuizen wordt hiermee opgelost.

Lucas den Os, Managing Director van Proact Nederland: ”IT-afdelingen binnen ziekenhuizen willen en moeten zich gaan omvormen tot een afdeling die waarde toevoegt voor de gebruikers vanuit een beschikbare, flexibele en performance optimized IT-infrastructuur. Proact ontzorgt, ondersteunt en begeleidt al vele organisaties binnen het zorglandschap op dat vlak, waaronder diverse ziekenhuizen en GGZ’s. Wij zijn erg trots dat Rijnstate ons heeft geselecteerd als partner om gezamenlijk deze volgende stap te maken en haar doelstellingen op het vlak van beschikbaarheid, continuïteit en dienstverlening naar haar eindgebruikers te realiseren.”

 

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter