Categorie | Software

Zorggroep Capelle start met nieuwe generatie KIS

Na een uitgebreid selectietraject voor ketenzorgsoftware heeft Zorggroep Capelle gekozen voor het VitalHealth KIS 3.0. Gesprekken met verschillende leveranciers en praktijkbezoeken aan zorggroepen zijn doorslaggevend geweest voor de keuze voor VitalHealth. Het KIS 3.0 maakt integrale regiozorg mogelijk waarmee patiënten ondersteund worden op basis van individuele behoeften. In eerste instantie zal Zorggroep Capelle gebruik maken van Module Diabetes en het zelfzorgplatform e-Vita. Daarna volgt de implementatie van zorgmodules zoals COPD, Ouderenzorg, CVRM en GGZ.

Zorggroep Capelle is recent opgericht en streeft naar optimalisatie van zorg. Daarin zien zij een belangrijke rol voor gebruiksvriendelijke software om zorgprogramma’s multidisciplinair te ondersteunen. Met 19 huisartsen, die ook lid zijn van de grootste Hagro van Nederland, kiest Zorggroep Capelle eensgezind voor implementatie van een Regionaal eHealth Platform. Na gesprekken met verschillende aanbieders en een aantal referentiebezoeken bij huidige klanten van VitalHealth heeft Zorggroep Capelle een weloverwogen keuze gemaakt voor het VitalHealth KIS 3.0. Met dit regioplatform wordt optimale ondersteuning en proactieve participatie van de patiënt mogelijk doordat de verschillende disciplines optimaal met elkaar kunnen samenwerken.

Het VitalHealth KIS is een multidisciplinair informatiesysteem voor integrale zorg waarmee maximale ondersteuning wordt geboden voor de behandeling van cliënten met (meerdere) chronische aandoeningen. Het VitalHealth KIS sluit direct aan op het HIS, waardoor alle gegevens optimaal toegankelijk blijven.

“VitalHealth KIS is duidelijk het meest klantvriendelijke KIS. De manier waarop je wordt begeleid bij de implementatie kan niet beter!” vertelt Peter Aalstein, voorzitter en huisarts van Zorggroep Capelle.

Het VitalHealth KIS 3.0 is, net als alle andere oplossingen van VitalHealth, gebaseerd op het VitalHealth Platform, een krachtige modelleerbare software-ontwikkelomgeving voor de gezondheidszorg die speciaal is ontworpen om snel (cloud-based) eHealth-oplossingen te realiseren.

Sinds januari is het VitalHealth KIS bij zorggroep Capelle operationeel. Naar verwachting zullen de ketenpartners in februari operationeel zijn. In de regio werken inmiddels meerdere zorggroepen met het VitalHealth KIS, waardoor VitalHealth haar positie in de regio versterkt.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter