Categorie | Hardware

Zorgpartners Friesland kiest i³ groep als trusted advisor

Met ingang van 1 januari 2012 zijn de ziekenhuizen Medisch Centrum Leeuwarden en Tjongerschans Heerenveen en de VVT-instelling Noorderbreedte een samenwerking aangegaan onder de koepel Zorgpartners Friesland in de vorm van drie separate bedrijfsonderdelen onder één holding. De beide ziekenhuisorganisaties stonden op het punt de storage- en SAN-infrastructuur te vervangen. Bij het vervangen van de storage-infrastructuren van beide ziekenhuizen is de mogelijkheid van samenwerking in de vorm van één storageproduct voor beiden meegenomen. Begonnen wordt met een voor elk specifieke implementatie, maar het pad naar integratie is er.

i³ groep heeft MCL en Tjongerschans gedurende het gehele traject begeleid en ervoor gezorgd dat MCL en Tjongerschans een oplossing krijgen die aan alle gestelde uitgangspunten voldoet. Deze uitgangspunten zijn onder andere mogelijkheden om de datagroei op verschillende manieren op te vangen, uitwisselbaarheid van beheer, het spreiden van risico’s door de data over beide locaties te verdelen en de mogelijkheid voor een derde-datacenter-concept.

Na een uitgebreid offertetraject is de keuze medio juni jl. uiteindelijk op EMC gevallen. Met de invulling van EMC-apparatuur zijn MCL en Tjongerschans voor de komende vijf jaar verzekerd van een schaalbare oplossing met een hoge beschikbaarheid en een lagere beheerinspanning door moderne storagefunctionaliteiten en uitgebreide beheer- en rapportagetooling. Bovendien zijn door de moderne technologie een lager energieverbruik en minder vloeroppervlak nodig.

Jan Veenstra, Informatiemanager Medisch Centrum Leeuwarden: ‘Met EMC halen we een echte storagepartner in huis die ons voorziet van een moderne storage-omgeving. We hebben in het selectietraject goede indrukken opgedaan en we zien vol vertrouwen uit naar een constructieve en plezierige samenwerking de komende jaren.’

Wiebrand Hoeksma, Manager ICT de Tjongerschans Heerenveen: ‘Hoewel andere leveranciers ook een goede aanbieding hebben gedaan, heeft EMC bij ons toch de beste indruk achtergelaten en op een aantal onderdelen scoorde EMC zelfs beter dan de concurrenten. Wij zijn zeer content met de keuze die we samen gemaakt hebben.’

i³ groep begeleidt MCL en Tjongerschans de komende periode met de installatie, implementatie en migratie van EMC VNX-apparatuur en Brocade switches. Deze systemen zorgen voor een optimale opslagperformance en verhogen de beschikbaarheid zodat de opslaginfrastructuur voor MCL en Tjongerschans de komende jaren is geborgd en het pad naar eventuele integratie openstaat.

Bron: i³ groep (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter